Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Φ.Σ. Αχαϊας: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δραστική με κάθε τρόπο!»

"Πάτρα, 29/11/2012

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Η καθιέρωση της δραστικής ουσίας, τουλάχιστον στα πλαίσια που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη θεσμική επιτυχία του κλάδου και σε επιστημονικό και σε θεσμικό επίπεδο, τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι προφανές, ότι η θεσμοθέτηση της δραστικής ουσίας, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με συμφέροντα ιατρών, φασόν φαρμακοβιομηχανίας, ιατρικών επισκεπτών αλλά και αρκετών ακόμα εντός του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές πως πρέπει να αντιληφθούμε, πως αν δεν μειωθεί σε βάρος άλλων η φαρμακευτική δαπάνη, τότε το ποσοστό κέρδος του φαρμακείου θα ξαναμπεί άμεσα στο στόχαστρο. Η σωστή χρηματοοικονομική και επιστημονική χρήση της δραστικής ουσίας από τον φαρμακοποιό, επιτρέπει τη μετακύλιση του κόστους μείωσης της δαπάνης, στις φαρμακευτικές εταιρίες και στα ιατρικά «σεμινάρια».Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιστούμε τη δραστική με κάθε τρόπο, ακόμα και σ' αυτό το θεσμικό πλαίσιο Πολιτείας, που υπολειτουργεί σήμερα.

Συνεπώς ως Δ.Σ., σας καλούμε να συγκεντρώνετε περιπτώσεις συναδέλφων ιατρών, που παραβιάζουν με διάφορα εξυπνακίστικα τερτίπια τη χρήση της δραστικής ουσίας και κάποια στιγμή, θα σας ζητηθεί να συγκεντρωθούν ώστε να υποβάλλουμε υπόμνημα, συγκεκριμένο, για διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας”.

www.f-kosmos.gr

1 σχόλιο: