Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση ρίχνει χρήμα από τα δανεικά σε Δήμους, ΕΟΠΥΥ και συνταξιούχους ενόψει Χριστουγέννων


Η κυβέρνηση ρίχνει χρήμα από τα δανεικά σε Δήμους, ΕΟΠΥΥ και συνταξιούχους ενόψει Χριστουγέννων  Οι ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας».

Όπως είπε θα αποπληρωθούν έως τέλος του χρόνου 1 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες.

Διευκρίνισε ότι τα λεφτά προέρχονται από τη δόση και θα διανεμηθούν ως εξής:

- 700 εκατ. ευρώ θα δοθούν για επιστροφές ΦΠΑ και για χρέη του ΕΟΠΥΥ,

- 255 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για αποπληρωμή χρεών 42 υπερχρεωμένων δήμων- 45 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τα εφάπαξ 1.200 δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το νέο χρόνο θα συνταχθεί νομοσχέδιο για τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς και όσα λεφτά προκύψουν θα διατεθούν για «ανακούφιση ευπαθών ομάδων».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

"Η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη", τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι, το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο.

«Με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, όλοι μαζί, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη» συνέχισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, ύστερα από σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση.

THEBEST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου