Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Όργιο παραβατικότητας αποκαλύπτουν οι απογραφές συνταξιούχων


Επί χρόνια 45.997 άτομα έπαιρναν συντάξεις και άλλες παροχές θανόντων συγγενών τους επιβαρύνοντας τα ταμεία με 320 εκ ευρώ το χρόνο. Ποσό ίδιο με τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις. Μπορεί να αποφεύγαμε αυτές τις μειώσεις αν γινόταν νωρίτερα το νοικοκύρεμα στα ταμεία δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης που φέρεται αποφασισμένος να παραδώσει ο ίδιος στον εισαγγελέα τις λίστες των παραβατών.

Επί δεκαετίες λυμαίνονταν τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνιμο εισόδημα αλλά και άλλες παροχές από το συγγενή που είχε αποδημήσει. .Και όταν ήρθε η ώρα να παρουσιαστούν στις τράπεζες για να δηλώσουν τα στοιχεία τους απλά το απέφυγαν .

45.996 αόρατους συνταξιούχους εντόπισαν τα ταμεία που έχουν ολοκληρώσει την απογραφή.
Στο ΙΚΑ δεν προσήλθαν να υπογράψουν 11.095 άτομα. Στον ΟΓΑ 10.000, 2.731 ομογενείς ανασφάλιστοι υπερήλικες από Ρωσία, Καζακστάν και Ουκρανία δεν προσήλθαν να δώσουν στοιχεία.
Στον ΟΑΕΕ που η απογραφή ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου έχει ήδη διακοπεί η σύνταξη σε 1.595 που δεν εμφανιστήκαν στη προηγούμενη απογραφή.

Κόστος μέχρι στιγμής για τα πολύπαθα ασφαλιστικά ταμεία 320 εκ ευρώ το χρόνο όσα δηλαδή κόπηκαν από τις συντάξεις
Την επιστροφή των ποσών των παράνομων συντάξεων μέχρι το τελευταίο ευρώ προανήγγειλε, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει ο ίδιος στον εισαγγελέα τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν απογραφεί.

«Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα .Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι τελευταίο ευρώ», τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός
Το υπουργείο εργασίας εκτιμά ότι ο αριθμός των παράνομων συντάξεων θα φτάσει τις 60.000, ενώ εντυπωσιακά αναμένονται να είναι τα ευρήματα από την απογραφή συντάξεων χηρείας και άγαμων θυγατέρων που γίνεται για πρώτη φορά και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

Λαβράκι πιστεύει το υπουργείο ότι θα βγάλει και η απογραφή των συντάξεων που λαμβάνουν χήρες από Ουκρανία Ρωσία και Βουλγαρία οι οποίες επέστρεψαν στις πατρίδες τους.

Κανένας και για κανένα λόγο δεν θα μπορέσει να ξανακαλύψει τα ταμεία δηλώνει ο κ. Βρούτσης, καθώς από την αρχή του χρόνου, γεννήσεις, θάνατοι, γάμοι και διαζύγια θα δηλώνονται άμεσα στα ταμεία με το σύστημα Αριάδνη.

ΕΡΤ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου