Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αυτά τα 100 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Έκτακτη επιχορήγηση ΕΟΠΥΥ μετά τη δόση


Χριστουγεννιάτικη έκτακτη επιχορήγηση θα λάβει τελικά ο ΕΟΠΥΥ για να εξοφλήσει ορισμένα από τα χρέη του προς τους παρόχους όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ποιοι θα πάρουν τα 100 εκατ. ευρώ;

Τελικά η πολυπόθητη δόση έρχεται και μάλιστα σταδιακά. Έτσι σταδιακά φαίνεται ότι θα πληρώνει και ο ΕΟΠΥΥ θα χρέη που έχει προς τους παρόχους του οι οποίοι περιμένουν καιρό τώρα να κάνουν …Χριστούγεννα.

Γιατροί, φαρμακοποιοί, ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία είναι σε αναμονή να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Προς το παρόν και πριν την εκπνοή του έτους, ο ΕΟΠΥΥ θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Ειδικότερα θα υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, γιατρούς κ.λπ. ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ρευστό θα δούνε και οι φαρμακοποιοί αφού θα γίνει εξόφληση των απλήρωτων υποχρεώσεων του Σεπτεμβρίου από συνταγές που έχουν εκτελέσει (συνολικά θα εκταμιευθούν 80 εκατ. ευρώ). Ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που είχαν προχωρήσει στις πρόσφατες απεργίες.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου