Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ:Ρύθμιση για έκπτωση στις παλαιές οφειλές

Λογιστικός έλεγχος και νομοθετική ρύθμιση για έκπτωση θα υπάρξει επί των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ ύψους 1,85 δισ. ευρώ προς κλινικές και διαγνωστικά κέντρα ενώ στον αντίποδα οι φαρμακοποιοί θα εξοφληθούν άμεσα.

Αυτό διευκρίνισε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διευκρίνισε ότι για τις οφειλές που κληρονόμησε ο ΕΟΠΥΥ, συνολικού ύψους 1,85 δισ. ευρώ, θα υπάρξει λογιστικός έλεγχος ώστε να προσδιορισθεί το ακριβές νούμερο αλλά και τυχόν παρατυπίες.


Ο λογιστικός έλεγχος θα διεξαχθεί από ελεγκτικές εταιρείες και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ και τις οφειλές που κληρονόμησε από τα ταμεία υγείας που συνενώθηκαν υπό την σκέπη του. Πρόκειται για οφειλές ετών 2008 ως 31/12/2011.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εκτίμησε ότι μετά το λογιστικό έλεγχο και την νομοθετική ρύθμιση για έκπτωση υπέρ του Δημοσίου, το ύψος της πραγματικής οφειλής θα διαμορφωθεί στο 1,5 δισ. ευρώ από 1,85 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα εξοφληθούν άμεσα οι παλαιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς καθώς είναι ήδη λογιστικοποιημένες. Έτσι, θα δοθούν μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 164 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς προκειμένου να εξοφληθούν χρέη του ΟΠΑΔ και άλλα 45-50 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου