Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Στο ΙΚΑ όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία έως το 2017!

Βόμβα Βρούτση: Το 2017 θα υπάρχει μόνο ένα ασφαλιστικό Ταμείο, το ΙΚΑ!

Η μεγάλη αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο 2013, όπως τόνισε... σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το 2017 το ΙΚΑ θα πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό φορέα του συνταξιοδοτικού συστήματος, προτεραιότητα που έχει να κάνει και με την συμφωνία της χώρας με την τρόικα. Παράλληλα, εντός του 2013 θα τεθούν οι βάσεις ώστε να ενσωματωθούν στο ΙΚΑ, τα τρία μεγάλα Ταμεία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. 

Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες

Από το 2017 όλες οι ληξιπρόθεσμες εισφορές και απαιτήσεις θα μεταφερθούν στις εφορίες, κάτι που αποτελεί μία «πολύ σημαντική μεταρρύθμιση» και έναν «μεγάλο στόχο», κατά τον κ. Βρούτση. 

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας για τη νέα χρονιά, μπαίνουν ο χρόνος αποπληρωμής των εφάπαξ, με την εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού ύψους 1,4 δισ. ευρώ να δίνει ελπίδες ότι θα πληρωθούν οι περίπου 40.000 δικαιούχοι που περιμένουν εδώ και πολλούς μήνες. 
Επίσης, στο μέτωπο κατά της ανεργίας, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 62.000 νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου