Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αγωνιστικό Μέτωπο Γατρών ΠΙΣ. Πραξικομματική ενέργεια Βλασταράκου

Στο ΔΣ του ΠΙΣ στις 21/12/12 επελέγησαν οι 3 (συν 3 αναπληρωματικοί) εκπρόσωποι του ΠΙΣ στο ΚΕΣΥ.

Η πρόταση του προέδρου κ. Βλασταράκου που τελικά έγινε δεκτή παρά τις ενστάσεις και τη ριζική μας διαφωνία, οδήγησε σε εκπροσώπηση στο ΚΕΣΥ μόνο των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων ΔΗΚΙ, ΠΑΣΚ και ΠΑΝΔΗΚΙ, έξω και πέρα από κάθε λογική αναλογικής εκπροσώπησης.

Είναι γνωστή η γραφειοκρατική λειτουργία του ΚΕΣΥ και η αξιοποίηση του σαν βραχίονα επιβολής των κυβερνητικών θέσεων. Είναι επίσης καταγεγραμμένη η ανεπαρκής, μη αποτελεσματική και συμβιβαστική στάση των εκπροσώπων μας μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά όμως το ΚΕΣΥ σαν συμμετοχικό όργανο, δίνει κάποιες δυνατότητες παρέμβασης και ενημέρωσης σε εκπροσώπους φορέων που δεσμεύονται για μαχητική και ριζοσπαστική υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων αλλά και της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό απαιτήσαμε τη συμμετοχή της παράταξης μας με έναν εκπρόσωπο από τους 3 τακτικούς, για λόγους σεβασμού των συσχετισμών και σε συνδικαλιστικό αλλά και γενικότερα πολιτικό επίπεδο, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τη συμμετοχή και των 6 παρατάξεων που επιθυμούσαν δια των 3 αναπληρωματικών εκπροσώπων.

Κατά τη γνώμη μας έγινε φανερό πως για την εξουσία αποτελεί κάποιο είδους «άβατο» το ΚΕΣΥ για τους εκπροσώπους των μαχητικών ριζοσπαστικών παρατάξεων, άρα θεωρήθηκε μη «επιτρεπτή» η παρουσία του ΜΕΤΩΠΟΥ στη σύνθεση του. Το γεγονός αποτελεί πρόκληση από μόνο του και όσοι συνέπραξαν έχουν την ευθύνη.

Και ενώ οι εξελίξεις αυτές και η γενικότερη καταστροφική μνημονιακή πολιτική της τρόικας εσωτερικού στον τομέα της υγείας και της κατάστασης των γιατρών, επιβάλλουν την κοινή δράση και τη συμπαράταξη όσων ενδιαφέρονται για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, με λύπη μας διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΑΡΣΙ με αφορμή το ΔΣ της 21/12/12.

Οι συνάδελφοι επιμένουν να παρουσιάζουν την δικαιωματική παρουσία του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο προεδρείο σαν «συμμαχία» με τις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις. Λοιδορούν και υποτιμούν τη θετική σύμφωνα με τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, συνεισφορά του ΜΕΤΩΠΟΥ στη διαμόρφωση θέσεων σε θετική κατεύθυνση και τον όποιο αγωνιστικό προσανατολισμό, παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές καταστροφής της υγείας και των λειτουργών της. Σε όσους παρίστανται στα ΔΣ του ΠΙΣ είναι γνωστό πως ο εκπρόσωπος της ΑΡΣΙ ελάχιστες διαφωνίες εξέφραζε για τις θέσεις που εξέφραζε η παράταξη μας, με εξαίρεση την απαίτηση του να περιλαμβάνεται σε κάθε απόφαση ή ψήφισμα η θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ.

Λοιπόν εμείς αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι θα επιμείνουμε στις «αυταπάτες» μας, ότι μπορούμε να επηρεάζουμε θετικά, σε όφελος των συμφερόντων των συναδέλφων και τις θέσεις και τις αποφάσεις του ΔΣ του ΠΙΣ. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της συμμετοχής μας. Φανταζόμαστε πως το ίδιο επιδιώκει και η ΑΡΣΙ, γι αυτό άλλωστε συμμετέχει και γι αυτό δήλωσε και την επιθυμία της παράταξης για συμμετοχή στο ΚΕΣΥ.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους σε μαχητική συμπαράταξη για να σταματήσουμε την καταστροφή και να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των συναδέλφων και το δικαίωμα στην υγεία. Αντί για «χαιρέκακες» δηλώσεις εμείς επιμένουμε στις «αυταπάτες» μας πως η αγωνιστική ενότητα είναι η μόνη λύση. Γιατί εμείς είμαστε σίγουροι και για τη δυνατότητα μας να αντισταθούμε, αλλά και για τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα.

Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας γι αυτό.
22/12/2012

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΙΣ
Γ. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Δ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΙSARKADIAS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου