Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτινός μποναμάς για φαρμακοποιούς! Αρχίζουν οι πληρωμές

Ρευστό θα δούνε οι φαρμακοποιοί πριν την εκπνοή του έτους καθώς όλα είναι έτοιμα για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Οκτώβριο αλλά και παλαιότερων οφειλών από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον Οργανισμό. Τι αποφάσισε η κυβέρνηση και τι θα πληρώσει. 

Μετρητά θα δούνε στους λογαριασμούς τους οι φαρμακοποιοί λίγο πριν έρθει το 2013 καθώς όλα είναι έτοιμα για να καταβληθεί ένα μέρος των οφειλών του Οκτωβρίου (συνολικά 25 εκατ. ευρώ) ενώ το οικονομικό επιτελείο θα καταβάλει και μέρος των χρεών των Ταμείων και κυρίως του ΟΠΑΔ από τα προηγούμενα έτη. 

Ειδικότερα όπως αποφασίσθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και με βάση τη δόση των δανειστών μας, συνολικά θα καταβληθούν 548 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε ποσά επιστροφής φόρων και στις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το πλάνο που είχε σχεδιασθεί. 
Βέβαια τα ποσά που φθάνουν στους φαρμακοποιούς ειδικά αυτά του 2012 θα είναι τσεκουρωμένα καθώς παρακρατείται και το αναδρομικό rebate (έκπτωση) για το οποίο ο κλάδος έχει αντιδράσει. 

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου