Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο ΙΣ Πειραιώς για τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία

Eπείγουσα ανακοίνωση- ενημέρωση στον Πρωθυπουργό και σε αξιωματούχους απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σχετικά με τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξης.

'Προς,

τον Πρωθυπουργό

Αρχηγούς Κομμάτων

Υπουργό Υγείας

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Πρόεδρο της Βουλής

Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΜΜΕ

Π.Ι.Σ

Ιατρικοί Σύλλογοι

Θέμα: Μετά την κατασυκοφάντηση του Ιατρικού Σώματος τώρα διατάσσεται να λειτουργήσει αντεπιστημονικά γράφοντας όχι φάρμακο αλλά Δραστική Ουσία.

Την παραβίαση των Διεθνών Επιστημονικών Κανόνων που έχουν σχέση με την προστασία της υγείας των πολιτών δεν θα πρέπει η Ιατρική Κοινότητα να την επιτρέψει.

Την Παρασκευή το βράδυ αιφνιδιαστικά άνοιξε το σύστημα εφαρμογής της Δραστικής Ουσίας πάντα νύχτα γίνονται όλα και μάλιστα την προηγούμενη των αργιών).

Η αιφνιδιαστική εφαρμογή της Δραστικής Ουσίας με την χορήγηση του φθηνότερου γενόσημου δημιουργεί θέματα μείζονος ευθύνης για τους ενεχόμενους της επιβολής του μέτρου καθώς και της εφαρμογής του.

Εάν υπάρξει έστω και ένα κρούσμα νόσησης ή θανάτου, ή μη θεραπευτικού αποτελέσματος, εκ της εφαρμογής του ανωτέρου μέτρου όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν με την Ιατρική Κοινότητα στη θέση του Δημόσιου Κατήγορου.

Αυτό απορρέει εκτός από την Ισχύουσα Νομοθεσία από την Ηθική – Επιστημονική Ευθύνη που έχουμε ως Ιατροί, όπου για πρώτη φορά ο ΄Ελληνας Ιατρός εξαναγκάζετε να ασκήσει με Αντιδεοντολογικά, Αντιεπιστημονικά και μη Ηθικά Κριτήρια το Επιστημονικό του έργο με Διαταγές.
Η Νομική οδός προστασίας της υγείας των πολιτών από την εφαρμογή του μέτρου έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί.
Η Ευρωπαϊκή ενημέρωση έγινε. Συζητήθηκε η κατάσταση από τους Ευρωπαϊκούς Ιατρούς στην Λεμεσό στις 22-11-2012 με ψήφισμα υπέρ των Ελλήνων Ιατρών, ακολουθεί και προσφυγή μας στα Ευρωπαϊκά και Διεθνές Forums: Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και Έλεγχο Νοσημάτων, Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Γιατρών, Διεθνής Αμνηστία, Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών,

Διεθνές Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνέλευση των πολιτών του Ελσίνκι, Διεθνής Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
H άμεση, κοινή δράση- επαφή για αντιμετώπιση του θέματος με τους χρήστες υγείας(οργανώσεις ασφαλισμένων, κατηγορίες ειδικών πασχόντων κ.τ.λ) Συνεχίζεται και θα Κορυφωθεί.
Οι Ιατροί θα εφαρμόσουν όπως τους έχουμε ενημερώσει την Συνταγογράφηση με την αναγραφή του φαρμάκου - σφραγίδα χωρίς ΦΟΒΟ και στο πρώτο (ανεπιθύμητο) συμβάν - περιστατικό που θα εντοπίζουν ή σε μη θεραπευτικό αποτέλεσμα θα γίνεται άμεση αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο για νομικές άμεσες παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΕΙΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

Η πατρίδα του Ιπποκράτη του Ασκληπιού και του Παπανικολάου θα αντισταθεί στις επιδιώξεις εφαρμογής τριτοκοσμικών θεραπευτικών μέσων, διότι αυτοί μας δίδαξαν ότι η υγεία των πολιτών είναι ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ και την διαχειρίζονται παγκοσμίως πρωτίστως οι Ιατροί.

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου που θέλει να επιβάλει η Τρόϊκα και χωρίς αντίσταση εφαρμόζει η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζοντας την τακτική των προκατόχων της που καταδικάστηκε και αποδοκιμάστηκε δεν θα περάσει! Όλοι γνωρίζουμε το παρασκήνιο και είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του. Πραγματικά μας θλίβει το γεγονός.

Η υγεία των πολιτών θα προστατευθεί!' καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΠ.


ΙΑΤRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου