Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Λουράντος στο iatropedia.gr: “Δεν υποχωρούμε αν δεν λάβουμε δεσμεύσεις”

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σε ζωντανή συνέντευξη του, στο iatropedia. Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις του κλάδου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους εάν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει έστω κάποια από τα αιτήματα τους. 

Θα συνεχίσουν όπως όλα δείχνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, να πληρώνουν τα φάρμακα τους από την τσέπη τους, καθώς ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος υπογράμμισε μιλώντας ζωντανά στο iatropedia, ότι θα εισηγηθεί στη γενική συνέλευση του κλάδου, να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, εάν το υπουργείο Υγείας, δεν ικανοποιήσει το βασικό τους αίτημα, για κατάργηση των αναδρομικών εκπτώσεων(rebate).

Επίσης ο κ. Λουράντος προέβλεψε ότι ο ΕΟΠΥΥ, πιθανότατα τον Μάρτιο θα καταρρεύσει, καθότι θα τελειώσουν τα χρήματα που διαθέτει ο οργανισμός. Τόσο τα ελάχιστα αποθεματικά που διαθέτει όσο και αυτά της δόσης που θα λάβει.

Πάντως ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διαθέτει σήμερα τα απαραίτητα κονδύλια για να αποπληρώσει τους φαρμακοποιούς για τις παλιές οφειλές αλλά δεν τα καταβάλλει επειδή αναμένει τη δόση.

Τέλος ο κ Λουράντος είπε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Υγείας προχωρά στον συμψηφισμό των παλαιών οφειλών με τις φαρμακευτικές εταιρίες, όχι όμως και με τους φαρμακοποιούς γεγονός που το χαρακτήρισε απαράδεκτο.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου