Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σφίγγει ξανά ο κλοιός γύρω από τον ΕΟΠΥΥ

Αυξάνεται η πίεση στον ΕΟΠΥΥ, όσο καθυστερεί η καταβολή της δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

Από τη δόση, θα διατεθούν σημαντικά ποσά για εξόφληση των παρόχων του Οργανισμού, κυρίως για παλαιότερα χρέη, τα οποία ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ με 1,5 δισ. ευρώ, αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμενο του Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρος Αμπατζόγου ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα με τακτικές πληρωμές και διασφάλιση της τήρησης του από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Αμπατζόγλου σημειώνει ότι ο Οργανισμός είναι υπερήμερος. Χρωστάει τα μισά χρήματα του Αυγούστου και όλο τον Σεπτέμβριο και επίσης αλλά 300 εκατομμύρια από το 2011, που είναι ποσά για τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν φορολογηθεί.

Γιατροί

Την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του Οργανισμού ζήτησε και η Ένωση Γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ).

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πρόσφατα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, οι γιατροί ζήτησαν επιτακτικά να υπάρξει ισοτιμία στις πληρωμές όλων των παρόχων και να μην ευνοούνται συστηματικά μόνο κάποιες συγκεκριμένες ομάδες.

Η διοίκηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει άμεσα, αναγνωρίζοντας όμως το δίκαιο του συγκεκριμένου αιτήματος.


Οι γιατροί ζήτησαν, επίσης, έναρξη ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας και συνεργασίας με τον διοικητή και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, για θέματα που αφορούν τους συμβεβλημένους ιατρούς.


IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου