Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση φαρμακοποιών με ΕΟΠΥΥ -Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Άκαρπη η συνάντηση φαρμακοποιών  με ΕΟΠΥΥ -Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις, που έλαβαν στα βασικά τους αιτήματα.

«Αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι διαβεβαιώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, τουλάχιστον έως το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του κλάδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με συγκεντρωμένους τους φαρμακοποιούς έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ και συμμετέχοντες και τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η άμεση πληρωμή των τρεχουσών οφειλών των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, για τις οποίες ο Οργανισμός θα δώσει τις επόμενες δύο ημέρες συγκεκριμένες ημερομηνίες, η πληρωμή του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, μήνες για τους οποίους ζητήθηκε και θα δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι παλαιές οφειλές του 2011 και των ταμείων, που εντάχθηκαν στον Οργανισμό για τα οποία θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ρύθμισης του αναδρομικού rebate, το οποίο ωστόσο, δεν συζητά το υπουργείο Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τις απαντήσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου, λέγοντας μάλιστα ότι αυτά τα έχουν ακούσει πολλές φορές, αλλά ουδέποτε έχουν τηρηθεί, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα κάνουν γιορτές με κινητοποιήσεις.

ERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου