Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ειδικευόμενους σήμερα τα νοσοκομεία! Επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα

Είδαν και απόειδαν οι ειδικευόμενοι γιατροί ότι τα προβλήματά τους δεν πρόκειται να λυθούν άμεσα μετά τις αλλαγές μνημονίου και τρόικας και αποφάσισαν πανελλαδικά να βάλουν…πάγο στο ΕΣΥ σήμερα.

Επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί προκειμένου να προβάλουν τα σοβαρά προβλήματά τους. 

Ειδικότερα μετά από κοινή απόφαση του Κινήματος Νέων Ιατρών και της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκηρύχτηκε για σήμερα 30 Νοεμβρίου 2012, επίσχεση εργασίας για όλους τους ειδικευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Έχει σχεδιαστεί να γίνουν συνελεύσεις ειδικευομένων σε όλα τα νοσοκομεία από το πρωί ενώ οι ειδικευόμενοι σκοπεύουν να κάνουν και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 2μμ το μεσημέρι.
Η απουσία των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και βασικές ανάγκες ενώ σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν σε πέρας και όλο το φόρτο εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί εκτός των άλλων έχουν υποστεί τεράστιο κούρεμα στις αποδοχές τους ενώ και οι εφημερίες τους παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου