Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Άκαρπη, αλλά σε καλό κλίμα η συνάντηση Λυκουρέντζου – φαρμακοποιών


Χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο αποδείχθηκε τελικά η προσωπική πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου να συναντηθεί με τα μέλη των Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ)...

Ενώ οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου την σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία τους και συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο Ανδρέας Λυκουρέντζος περιορίσθηκε απλώς να επαναλάβει το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου στους εκπροσώπους του κλάδου τις γνωστές δεσμεύσεις περί... χρονοδιαγραμμάτων αποπληρωμής των χρεωστουμένων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ενώ ζήτησε για πολλοστή φορά την κατανόηση του κλάδου για την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία την οποία διανύει η χώρα.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζήτησαν να ανασταλεί η νομοθετημένη πλέον υποχρέωση του κλάδου σε επιπλέον αναδρομικό από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate (επιστροφή χρηματικού ποσού επί του μηνιαίου τζίρου των φαρμακείων προς τα ασφαλιστικά ταμεία) ύψους 5% για το σύνολο των πωληθέντων φαρμάκων, αίτημα το οποίο απέρριψε ο υπουργός Υγείας, γεγονός το οποίο οδήγησε τη συζήτηση σε αδιέξοδο.

Επίσης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν είχε τίποτε νέο να καταθέσει στη συνάντηση σχετικά με το δεύτερο βασικό αίτημα των φαρμακοποιών, δηλαδή την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των χρεωστουμένων του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και από τις δύο πλευρές, ενώ σε αυτήν συμμετείχε και ο πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος δήλωσε στους εκπροσώπους των φραμακοποιών ότι προτίθεται να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη προκειμένου να υπάρξει σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

B.B.
YGEIA360.GR

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου