Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Προσφυγή από τους κλινικάρχες

Αντιδράσεις για τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ 

Προσφυγή από τους κλινικάρχες 

Με προσφυγή στο ΣτΕ, και την ελληνική και ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού πρόκειται να αντιδράσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο ο ασφαλισμένος καλείται να συμμετάσχει από 30% έως 50% στο ποσό που μέχρι σήμερα κάλυπτε κατά 100% ο ΕΟΠΠΥ. 


«Τα νέα μέτρα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και δυσχεραίνουν περαιτέρω τη δυνατότητα λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών και θα οδηγήσουν πολλές από αυτές σε οικονομικό αδιέξοδο και στο κλείσιμο», σημειώνεται από τον πρόεδρο του ΣΕΚ κ. Καρταπάνη του ομίλου Υγεία, αφού το κόστος μετακυλίεται από τον ΕΟΠΠΥ στον ασθενή. 

Ο στόχος που είναι n μείωση της δημόσιας δαπάνης δεν επιτυγxάvεται, αναφέρει χαρακτηριστικά, αφού το κόστος των ιατρικών πράξεων στο δημόσιο τομέα είναι υψηλότερο από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα. «To σύνολο των ασφαλισμένων που δεν θα επιλέξουν τις ιδιωτικές κλινικές για να αποφύγουν την ιδιωτική συμμετοχή θα στραφεί προς τον δημόσιο τομέα, στον οποίο n οποιαδήποτε πράξη κοστίζει περισσότερο. 

Στο τέλος του χρόνου θα διαπιστωθεί ότι το κόστος τελικά αυτής της πρωτοβουλίας είναι μεγάλο». 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρδη του ομίλου του Ιατρικού Αθηνών, «είναι παράλογο το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την υγεία, το 60%-70% να αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλες χώρες δεν ξεπερνά το 25%». 
Τέλος ο κ. Μπουχώρης του ομίλου Ιασώ ζητά να δοθεί τρίμηνη παράταση, προκειμένου να εφαρμοστούν σωστά τα νέα μέτρα. 

ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου