Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΙΣΠ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟ ΣΑΛΜΑ

Προς Αναπλ Υπουργό Υγείας 
κο Σαλμά 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Πρωθυπουργός 
Υπουργός Κος Λυκουρέντζος 
Υφυπουργός Οικονομικών κος Σταϊκούρας 
Υπουργός Εργασίας κος. Βρούτσης 
ΠΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 
ΜΜΕ 
ΜΕΛΗ 


Κε Υπουργέ, 

Για λόγους διαφάνειας και δικαίου, οφείλετε να κοινοποιήσετε δημόσια προς όλους τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τα στοιχεία που προκύπτουν, μετά την πλήρη αποτύπωση του ΕΟΠΥΥ, του συνολικού ύψους του χρέους των πρώην ταμείων προς τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς με την ολοκλήρωση της ψηφιακής καταγραφής των χρεών στο e-ΔΑΠΥ. 

Οφείλετε επίσης να κοινοποιήσετε τα στοιχεία του διαθέσιμου κεφαλαίου που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών. 

Για λόγους δικαίου, θα πρέπει να δοθούν στο φως της δημοσιότητας, βάσει ποιων στοιχείων προκύπτει η επίμαχη μαθηματική εξίσωση που ορίζει ότι το «κούρεμα» που θα επιβληθεί στα χρέη προς τον ιατρικό κόσμο είναι της τάξεως του 10 με 20%, ενώ αντίστοιχα για τη φαρμακευτική δαπάνη το ύψος του κουρέματος ήταν μόλις 3,5%. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί χρηματοδοτούν με ίδια κεφάλαια το ασφαλιστικό σύστημα που τείνει προς κατάρρευση, για χρονικό διάστημα πάνω από 2,5 έτη. 

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι κλινικοί ιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ έχουν υποστεί περικοπή στην αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης της τάξεως του 50% και ότι οι εργαστηριακοί ιατροί έχουν υποστεί περικοπή στις τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων κατά 25% και επιβεβλημένη από τον ΕΟΠΥΥ παροχή κλιμακωτών εκπτώσεων. Το γεγονός αυτό, που συνδυάζεται με την επίμονη και παρατεταμένη στάση πληρωμών από τα πρώην ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ και τον αυξημένο δείκτη φορολόγησης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξόντωση του αυτοαπασχολούμενου ιατρού και στην επερχόμενη κατάρρευση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην χώρα. 

Ο υποσχόμενος δρόμος της «ανάπτυξης» καταντάει μαρτυρικό μονοπάτι προς την «κόλαση του Δάντη». 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                Ο Γραμματέας


Άννα Μαστοράκου        Γεώργιος Σκρουμπής

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο βρε Αννουλα.Ετσι να δω κατι δραστικο & ουσιωδες!Ειμαι μαζι σου.Προχωρα & προς αλλα καιρια χτυπηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή