Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πανιατρική απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Από Νίνα Κομνηνού

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, από την 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία που προκήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προχωρά σε επίσχεση εργασίας την Πέμπτη 31/1 και την Παρασκευή ½, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει στην κινητοποίηση και καλεί τα μέλη του σε επίσχεση εργασίας.

Στις 12.00 την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Πανυγειονομική Συγκέντρωση κάτω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνουν ότι η πανελλαδική πανυγειονομική απεργία έχει σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους.

"Η υποχρηματοδότηση, τα σφαγιαστικά οργανογράμματα, η διαθεσιμότητα του προσωπικού, οι απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και για Νοσηλευτικό – Παραϊατρικό προσωπικό, οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων και τμημάτων είναι μόνο μερικές από τις Ανθυγιεινές Πολιτικές που επιφυλάσσει το Νέο Μνημόνιο για το 2013", αναφέρουν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τηνν48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ με πιθανή επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11/2, σε περίπτωση που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ "δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τοςυ και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ".

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την καθολική απεργία όλων των φορέων του πανελλαδικού μετώπου παρόχων και χρηστών υγείας, δηλώνοντας "την έντονη διαμαρτυρία μας απέναντι στη συνεχιζόμενη οικονομική εξαθλίωση και αδικία σε βάρους των γιατρών της Αθήνας, που σε εθελοντική βάση επί τρία χρόνια παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε ασφαλισμένους, φορολογούμενοι για ποσά που δεν έλαβαν ποτέ, ακρωτηριασμένοι επιστημονικά και εκπαιδευτικά, όχι μόνο εξαναγκάστηκαν να μετατραπούν σε γραφιάδες των ηλεκτρονικών συστημάτων e-prescription και e-ΔΑΠΥ, τώρα εξαπατώνται εκ νέου για τα φορολογηθέντα δεδουλευμένα που τους υποσχέθηκαν και τώρα τα κουρεύουν".

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου