Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Task Force: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό»


Δυσαρεστημένη φαίνεται πως είναι η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Task Force) για το περιεχόμενο του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίσθηκε στις αρχές Ιανουαρίου από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» ανώτατο στέλεχος της Ομάδας Δράσης εξέφρασε την απορία του για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου τονίζοντας πως δεν ήταν προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε η ΕΕ.

«Δεν ξέρω γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό. Τους είχαμε δώσει λεπτομερείς συμβουλές για όλα και μάλιστα από τους καλύτερους ειδικούς του κόσμου», φέρεται να δηλώσει το ανώτατο στέλεχος της Ομάδας Δράσης, ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε και την ενόχλησή του για τη μικρή πρόοδο που έχει καταγραφεί στον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιοποίησε το Δεκέμβριο η Task Force η Ελλάδα υπολείπεται των στόχων στο επίπεδο της φορολογίας και δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα ορόσημα για τα τέλη του 2012.

Ιδιαίτερα σκληρός είναι και στα θέματα της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "έχει κατέβει στην Ελλάδα η Task Force, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΟΣΑ και όλοι οι ειδικοί του κόσμου.

Έχουμε πει τι πρέπει να γίνει για τη γραφειοκρατία και για κάθε τομέα αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης, με λεπτομέρειες. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνετε. Έχετε τα σχέδια. Εφαρμόστε τα επιτέλους", υπογραμμίζει.

Στην έκθεση αυτή η Ομάδα Δράσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ τόνιζε πως στο σκέλος του φορολογικού εκκρεμή η θεσμική μεταρρύθμιση, η επίτευξη των βραχυπρόθεσμων επιβεβλημένων στόχων για την είσπραξη εσόδων και την πραγματοποίηση ελέγχων και ο σχεδιασμός για την πλήρη αναδιοργάνωση όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου