Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται χρήμα στους φαρμακοποιούς! Πόσα θα πάρουν

Την πρώτη δόση από τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ για τον Οκτώβριο θα εισπράξουν οι φαρμακοποιοί.

Έρχεται χρήμα στους φαρμακοποιούς! Πόσα θα πάρουνΣύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο προς τα μέλη του, ο ΕΟΠΥΥ έστειλε στην τράπεζα, την πρώτη δόση των οφειλομένων για τις συνταγές του μηνός Οκτωβρίου.
Αφορά ποσό 60 εκατ. (περίπου 25% του μηνός Οκτωβρίου) όπου θα υπολογιστούν κρατήσεις (ΤΣΑΥ κλπ.)

Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα στους μεν διανεμητικούς λογαριασμούς των Συλλόγων σήμερα το μεσημέρι, και σε όσους πληρώνονται μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ, την Πέμπτη.
Στο μεταξύ οι φαρμακοποιοί πιέζουν με κάθε τρόπο να εισπράττου στην ώρα τους τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ γεγονός που τους έχει βάλει στο μάτι του κυκλώνα. Οι περισσότεροι συνεργαζόμενοι κλάδοι υγείας με τον ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρονται ότι οι φαρμακοποιοί εξοφλούνται ευνοϊκά νωρίτερα από όλους και μάλιστα ενώ στους περισσότερους οφείλονται χρήματα ακόμη από το 2010, οι φαρμακοποιοί εισπράττουν για τον Οκτώβριο του 2012. 

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί για άμεσες πληρωμές απέστειλε εξώδικο προς τον ΕΟΠΠΥ καθώς δεν έχει εξοφληθεί ακόμη ο μήνας Οκτώβριος με εξαίρεση την πρώτη δόση που αρχίζει να δίνεται από σήμερα. Οι φαρμακοποιοί στο εξώδικό τους επισημαίνουν πως αν δεν καταβληθούν άμεσα τα χρήματα θα ξεκινήσει νέος γύρος ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους υπονοώντας ότι θα ξεκινήσουν και πάλι κινητοποιήσεις.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου