Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

"Εξώδικη διαμαρτυρία του ΙΣΠατρών κατά ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρ. Πρωτ.: 12910/30-12-2015

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΘΕΜΑ: "Εξώδικη διαμαρτυρία του ΙΣΠατρών κατά ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010"

O Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, κοινοποίησε σήμερα εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία κατά του ΕΟΠΥΥ, εξουσιοδοτούμενος και κατ’ εντολήν 300 μελών του, για τη μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες κινδυνεύουν με παραγραφή καθώς εκκρεμούν από το 2010. 

Τα ποσά που οφείλονται στους ιατρούς της περιοχής ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ, και αφορούν σε επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις κατά τη διετία 2010-2012. Τα παραπάνω ποσά δεν έχουν αποζημιωθεί, 6 χρόνια μετά, από το διάδοχο των ταμείων ΕΟΠΥΥ. 

Αυτό το γεγονός, συνδυαζόμενο με τη στάση πληρωμών του Οργανισμού, έχει δημιουργήσει συνθήκες αφόρητης οικονομικής δυσπραγίας στους ιατρούς, ιδίως σε αυτούς που είχαν συνάψει δανειακή σύμβαση με τραπεζικούς οργανισμούς για αγορά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού ή για ενίσχυση της ρευστότητας του ιατρείου τους. 

Απαιτούμε από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών να δρομολογήσουνάμεση νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών και για την ενίσχυση της λειτουργίας του ιδιωτικού ατομικού ιατρείου, που έχει υποστεί δυσμενέστατες συνέπειες από τα απανωτά «κουρέματα» και τις άδικες αναδρομικές περικοπές των δεδουλευμένων υπηρεσιών τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής    Γεώργιος Πατριαρχέας

1 σχόλιο:

  1. Προς Θεού, προσοχή!!! Μην τους φοβερίζετε!!! μπορεί να θυμώσουν και να σας κόψουν τις συμβάσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή