Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) 
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658 
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677, ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869 
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: info@poseyppedy.gr

Αθήνα, 29-12-2015 

ΑΠ 138 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατά την τελευταία συνεδρίαση της, εντός του 2015 ανακοινώνει τα εξής : 

- Έχει παρέλθει ένας χρόνος και πλέον από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της πράξης ένταξης των γιατρών της 1ης ΥΠΕ (την 19-12-2014 κατ΄εφαρμογήν του Ν.4238) και έως τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση και της μισθολογικής ένταξης στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ, όπως ρητά ορίζει ο νόμος μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν παραβιασθεί πλήρως . Το ίδιο ισχύει και για όσες άλλες ΥΠΕ κωλυσιεργούν ακόμη και δεν εφαρμόζουν το νόμο για τους γιατρούς ΠΑΑ. 

Αποκορύφωμα περιφρόνησης της κοινής λογικής και του νόμου αποτελεί η περίπτωση των 3ης & 4ης ΥΠΕ, οι οποίες προφανώς ως μέτρο εκδικητικότητας εναντίον όσων γιατρών άσκησαν το συνταγματικό δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια, αυθαίρετα δεν εξέδωσαν αρχική πράξη ένταξης με αντίστοιχους βαθμούς κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα οι παραπάνω γιατροί να είναι πλήρως εκτεθειμένοι εργασιακά και μισθολογικά. Επί πλέον γιατροί των 3ης & 4ης ΥΠΕ που δεν έχουν κλείσει τα ιατρεία τους είναι απολυμένοι με διοικητικές πράξεις αναδρομικά (!) ενώ εργάζονται στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις. 

- Σε πλήρη αντίθεση προς όσα διεκήρυσσε προ 2 ετών η κυβέρνηση, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε δια του Πρωθυπουργού, για πλήρη πολιτική στήριξη των γιατρών του τότε ΕΟΠΥΥ, διαπιστώνουμε ότι ως κυβέρνηση τώρα, ανέχεται το νόμο του Α. Γεωργιάδη. 

Επίσης γιατροί που κέρδισαν με δικαστική απόφαση την επαναπρόσληψή τους, δεν προσλαμβάνονται γιατί έτσι αποφασίζει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να πράξει ανάλογα. 

Και αυτό παρά την ρητή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, 

«Ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, ως εκ τούτου θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ, ότι όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων, πρέπει να υλοποιούνται» 


- Παρά την δηλωμένη πλήρη στήριξη και συμπαράσταση του Πρωθυπουργού προς τους απεργούς τότε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ανταποκρινόμενος τότε σε αίτημα συνάντησης με ανάλογες δηλώσεις υποστήριξης 


ο Πρωθυπουργός τώρα δεν ανταποκρίθηκε σε ανάλογο, από τριμήνου αίτημα ακρόασης του κλάδου. 

- Οι Μονάδες του ΠΕΔΥ έχουν αφεθεί σε κατάρρευση και πλήρη απαξίωση παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις περί προθέσεων στήριξης των δομών του Δημόσιου Συστήματος ΠΦΥ και παρά την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης τους, μεταξύ άλλων και λόγω του γεγονότος της επικείμενης αξιολόγησης από την Τρόικα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η Μονάδα της Μυτιλήνης που στην παρούσα φάση και λόγω του ειδικού έργου που επιτελεί, αντί να ενισχυθεί, μεθοδεύονται αποσπάσεις προσωπικού ,με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της. Το ίδιο ισχύει και για άλλες μονάδες στο χώρο ευθύνης της 2ης ΥΠΕ. 

(Βλέπε δηλώσεις πρωθυπουργού στο 


«Η ενίσχυση και ανασυγκρότηση και της πρωτοβάθμιας υγείας επίσης, ως βασικού πυλώνα του ΕΣΥ, είναι για μας μία άμεση προτεραιότητα και η ενίσχυση της ΠΦΥ είναι η παρέμβαση που θα ανακουφίσει το σύστημα καθ ότι στη χώρα μας ελλείψει πρωτοβάθμιας έχουμε αυτό τον υπερβολικό φόρτο εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία» .

- Προκαλεί πλήρη απογοήτευση το γεγονός ότι γιατροί που έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις και κατά συνέπεια εργάζονται στο ΠΕΔΥ από πολλούς μήνες έως και 1.5 χρόνο με το συγκεκριμένο καθεστώς, παραμένουν κατά προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο απλήρωτοι. Το Υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει άμεσα λύση επιλέγοντας, εάν έχει την πολιτική βούληση & τη συνέπεια προς τις αρχές του, λύση που συναρτάται ενδεχομένως και με την ψήφιση γι' αυτό το θέμα ΠΝΠ 

- Επισημαίνουμε την υπόσχεση που έχει δώσει στη βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και ο αν. Υπουργός κ. Π. Πολάκης ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. 

«Θα ενισχύσουμε τα ΠΕΔΥ δίνοντας και 2η ευκαιρία σε γιατρούς που εκδιώχτηκαν από το σύστημα με ορατό χρονικό ορίζοντα που να επιλέξουν την εργασιακή σχέση» 

(βλέπε 16.38-16.47min https://www.youtube.com/watch?v=8on4wr6rAMU

Η Ομοσπονδία παρακολουθεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα .Έχει όλα τα στοιχεία προκειμένου να αποδείξει συνεπείς ή μη ενέργειες σε σχέση με προηγούμενες διακηρυγμένες αρχές, αλλά έχει και την εμπειρία του αγώνα, όταν παραβιάζονται αρχές, δίκαιο και κανόνες. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία 

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ      Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

  1. προεδρε εσυ φταις για ολα αυτα και δεν πληρωνομαστε.ξερεις εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε εκπροσωποι μας!!!Μια παραγραφο για τους ΠΑΑ που πληρωνονται κατα το δοκουν απο καθε ΥΠΕ και ΟΛΟ το υπολοιπο κειμενο για τους ταλαιπωρους με προδφυγες (που πολλοι πλεον πληρωνονται πιο πολλα απο τους ΠΑΑ)που εχουν και τα ιατρεια τους ...Ελεος πια συναδελφοι !!!Ακομα μας εκπροσωπειτε εμας τους ΠΑΑ?...Ντροπη πια!!!Ετσι φαινεται οτι ΕΣΕΙΙΣ κωλυσιργειτε για την μισθολογικη και βαθμολογικη αποκατασταση μας(τους ΠΑΑ) γιατι θελετε πανω απ ολα το "βολεμα"των "αδικημενων" μεσα-εξω συναδελφων μας!Ενα ενα τα καρπυζια .Ξυμνηστε και εκπροσωπειστε μας επι τελους.Καλη χρονια και ευχομαι να σας φωτισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε σου εύχομαι καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή