Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Κέντρο Υγείας Θέρμης:ασυντήρητο το ακτινολογικό & μικροβιολογικό μηχάνημα


Κέντρο Υγείας Θέρμης:ασυντήρητο το ακτινολογικό & μικροβιολογικό μηχάνημα

Νοσοκομεία σε Κρίση 

Της Νικολέτας Ντάμπου 

To ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR φτάνει σήμερα στην Μακεδονία στο Κέντρο Υγείας Θέρμης και διαπιστώνει γι ακόμη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας λόγω αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας. 

Ένα από τα πιο μεγάλα Κέντρα Υγείας της χώρας μας, έχει ασυντήρητο το ακτινολογικό αλά και μικροβιολογικό μηχάνημα .Ενώ, οι ελλείψεις σε φάρμακα , γιατρούς, νοσοκόμες καθώς και αναλώσιμα υλικά είναι πολύ μεγάλες . Το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό μηχάνημα χρήζουν απαραίτητης συντήρησης και δεν πραγματοποιείται λόγω γραφειοκρατίας.

To ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR φτάνει σήμερα στην Μακεδονία και συνομιλεί με την κυρία Καραγιαννοπούλου Σοφία η οποία διευθύνει το Κέντρο Υγείας Θέρμης και στη συνομιλίας μας θα μας εξηγήσει όχι μόνο τις απουσίες στελέχωσης που προβληματίζουν το Κέντρο, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα προμηθειών αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων, ενώ στέκεται και στο σοβαρό ζήτημα της συντήρησης των μηχανημάτων, σε ένα από τα πιο μεγάλα Κέντρα Υγείας της χώρας μας. 

Το LIFE2DAY.GR αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης (MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την νέα στήλη του www.Life2day.gr – ALERT 

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Θέρμης υπάρχουν τριάντα πέντε γιατροί γενικής ιατρικής, ένας παθολόγος, ένας παιδίατρος, ένας γυναικολόγος, ένας οδοντίατρος και από ένας καρδιολόγος και μικροβιολόγος. 

Όπως μας ενημερώνει η διευθύντρια, βασιζόμενοι στις οργανικές θέσεις και στον φόρτο εργασίας του Κέντρου, θα έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον εφτά ακόμα γιατροί. Κέντρο Υγείας Θέρμης Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στο νοσηλευτικό προσωπικό όπου υπάρχουν εφτά νοσηλεύτριες όμως δεν επαρκούν για την πλήρωση των αρμοδιοτήτων και των αναγκών που προκύπτουν, συνεπώς η παρουσία τουλάχιστον τριών ακόμα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. 

Παράλληλα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθόλου διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα όλοι να κάνουν τις δουλειές όλων, όπως λέει στο LIFE2DAY.GR η κυρία Καραγιαννοπούλου, συμπληρώνοντας πως στο Κέντρο χρειάζονται δύο άτομα διοικητικών θέσεων καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη. 

Η διευθύντρια αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως από τότε που το Κέντρο υπάχθηκε στην Υγειονομική Περιφέρεια ξεκίνησαν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των αναλωσίμων υλικών και φαρμάκων. Ποιο συγκεκριμένα, η διαδικασία της παραγγελίας, της προκήρυξης για την κάλυψη της και η απαιτούμενη γραφειοκρατία για να έρθει σε πέρας, έχει σαν αποτέλεσμα, υψηλές καθυστερήσεις με ότι πολύ σοβαρό συνεπάγεται αυτό. Βασικός ρόλος σε αυτό το πρόβλημα παίζει η συμμετοχή απλών πολιτών που με χορηγίες καταφέρνουν να τροφοδοτούν το Κέντρο Υγείας με τα απαιτούμενα αναλώσιμα και φάρμακα. 

Σε αυτό το σημείο η κυρία Καραγιαννοπούλου βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και τον Δήμο Θέρμης ο οποίος έμπρακτα έχει βοηθήσει πολλάκις σε αυτό το ζήτημα αλλά και σε άλλες συντονισμένες δράσεις του σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, όπως ο εμβολιασμός σε ανασφάλιστους κλπ. Ρωτώντας την για προβλήματα που αφορούν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η διευθύντρια απαντά στο LIFE2DAY.GR πως το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό χρήζουν απαραίτητης συντήρησης, ενώ ακόμα και στο θέμα των μηχανημάτων μας απαντάει πως η γραφειοκρατία στο σύστημα των παραγγελιών στην Υγειονομική Περιφέρεια είναι τόσο προβληματική που εδώ και τρία χρόνια δεν τους έχει έρθει ένα φωτοτυπικό μηχάνημα που έχουν παραγγείλει! 

Το Κέντρο Υγείας Θέρμης είναι μεγάλο, έχοντας ακόμα και περισσότερους από τριακόσιους ασθενείς την ημέρα σε ένα σύνολο ογδόντα χιλιάδων κατοίκων. Είναι δε χαρακτηριστικό πως στο Κέντρο έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμαριά και το Πανόραμα, ενώ επειδή βρίσκεται σε κομβικό σημείο, οι επισκέπτες φτάνουν εκεί ακόμα και από τον νομό Χαλικιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου