Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΕΒΙ: Προτάσεις και υποκοστολόγηση

Αθήνα, 24/12/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τη συνειδητή, στοχευμένη και εγκληματική υποκοστολόγηση των ιατρικών εξετάσεων, που εκτελούν οι ιατροί βιοπαθολόγοι στα ιατρεία τους, η ΠΕΕΒΙ σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην ανεχθεί άλλα κροκοδείλια δάκρυα, να μην πιστεύει άλλα μεγάλα λόγια και να απαιτήσει πράξεις, οι οποίες θα αντισταθμίσουν τη μεγάλη αποφασισμένη καταστροφή των μικρών και μεσαίων ιατρείων.

Επειδή κουραστήκαμε να μετράμε υποσχέσεις, κουρέματα και χρέη ζητάμε από τους χθεσινούς εθνοσωτήρες, αλλά και από τους σημερινούς με αριστερές συνειδήσεις να διασώσουν τουλάχιστον την ειδικότητα της ιατρικής βιοπαθολογίας και να προστατέψουν την ποιότητα των παρεχόμενων εξετάσεων, ώστε ο έλληνας πολίτης – εργαζόμενος – ασφαλισμένος να απολαμβάνει τουλάχιστον μια ΠΦΥ αξιοπρεπή.

Ήρθε η ώρα οι συνάδελφοί μας υπουργοί να αποδείξουν ότι ναι μεν υπόκυψαν στον στυγνό εκβιασμό των Θεσμών, για να σώσουν τον τόπο, αλλά μπορούν αντισταθμιστικά να προστατέψουν τον ιατρό που από το πρωί μέχρι το βράδυ, από τα Σφακιά έως το Διδυμότειχο, ασχολούνται με την υγεία του έλληνα ασφαλισμένου, αψηφώντας την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί.

Από τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ ο κλάδος μας έχει υποστεί κούρεμα της δεδουλευμένης εργασίας του, που ξεκίνησε από 25% το 2012 και έχει φτάσει στο 80% το 2015. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία μαζικής αντίδρασής μας εξ αιτίας της εσωστρέφειας που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε, εκμεταλλεύτηκε τη μόνιμη συμπαράσταση που είχε από τα σούπερ μάρκετ υγείας και βέβαια εκμεταλλεύτηκε την ανομία και ασυδοσία, που η ίδια επιτρέπει χρόνια τώρα στο χώρο μας.

Δυστυχώς οι προσπάθειες μας έπεσαν στο κενό!!

Δεν ακουστήκαμε, ούτε από τη μόνιμη και διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. 

Δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις μας για σύσταση επιτροπής με πρόεδρο δικαστικό λειτουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο μας. 

Δεν εφαρμόστηκαν οι συνταγογραφικοί περιορισμοί του ΠΔ 2243-18/8/2014.

Και σήμερα καλούμαστε να εκτελέσουμε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις με μείωση 40%, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ελέγξει τα έξοδά του, να εξορθολογήσει τις δαπάνες του και να απομακρύνει τους καταχραστές του συστήματος.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Υγείας, κύριοι συνάδελφοι ιατροί και οι δύο, ήρθε η ώρα να πράξετε το δίκαιο και να εφαρμόσετε αυτό που όλοι ορκιστήκαμε κάποτε, πριν ξεκινήσουμε την ιατρική μας ζωή. Ήρθε η ώρα να αποδείξετε ότι δεν είστε απλοί διαχειριστές, όπως οι προηγούμενοι και ότι θέλετε να υπερασπιστείτε όπως ισχυρίζεστε τον ιατρικό κόσμο και την ιατρική σας ταυτότητα.

Ζητάμε να υπερασπιστείτε το δικαίωμα μιας ιατρικής ειδικότητας να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη από οποιαδήποτε δέσμευση.

Ζητάμε να επιτρέψετε στον εργαστηριακό ιατρό να διατηρήσει την ιατρική του αξιοπρέπεια.

Ζητάμε να σταματήσετε εδώ την υποτίμηση του Έλληνα ιατρού, που ξεκινάει από τον εργαστηριακό και μην έχετε αμφιβολίες ότι θα πάρει η μπάλα και την υπόλοιπη ιατρική κοινότητα με καταστροφικά αποτελέσματα για την υγεία στον τόπο μας.

Θέλουμε άμεσα και αποτελεσματικά να διαβουλευτούμε μαζί σας τα εξής:

1. Πριν από την ισχύ της εκβιαστικής υποκοστολόγησης, την πλήρη εφαρμογή από τον ΕΟΠΥΥ ΦΕΚ 2243/Β'/18/8/2014 (Συνταγογραφικοί περιορισμοί - κατευθυντήριες οδηγίες).

2. Αλλαγή των ορίων του rebate για το 2016 ξεκινώντας από 20000 ευρώ και πάνω μιας και με τις καινούριες υποκοστολογημένες τιμές κανένα μικρό και μεσαίο εργαστήριο δε θα φτάνει σε αυτά τα επίπεδα.

3. Άμεση σύσταση της επιτροπής καταπολέμησης της διαφθοράς στο χώρο μας με πρόεδρο δικαστικό λειτουργό και μέλη υψηλόβαθμα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, της ΥΠΕΔΙΦΚΑ και αντιπροσώπους των ιατρικών ενώσεων που εμπλέκονται.

4. Άμεση γνωμοδότηση των νομοθετικών αρχών για την ασυδοσία της διαφήμισης στον ιατρικό χώρο.

5. Εφαρμογή ενός άλλου ευρωπαϊκού μοντέλου αξιολόγησης των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων που σέβεται και αξιολογεί την ιατρική συμμετοχή και όχι στο μοντέλο που επιβάλλουν οι θεσμοί που αντιμετωπίζει αυστηρά και μόνο οικονομοτεχνικά τις ιατρικές πράξεις και εξετάσεις αδιαφορώντας για τη συμμετοχή, την ευθύνη και την αναγκαιότητα του ιατρού.

6. Άμεσο εκσυγχρονισμό του ΠΔ 84/2001, ώστε να ξεπεραστούν αναχρονιστικές διατάξεις που η τεχνολογία έχει ξεπεράσει προ πολλού. Επίσης, εφαρμογή ίδιων κανόνων λειτουργίας χωρίς παραθυράκια και εξαιρέσεις μεταξύ ιατρείων και πολυιατρείων.

7. Εφαρμογή της αμοιβής της επίσκεψης και στους εργαστηριακούς ιατρούς, που είναι πάγιο αίτημα μας, για να μην αντιμετωπιζόμαστε ως ιατροί ενός κατώτερου Θεού. 

8. Διαχωρισμός των κωδικών του ΕΟΠΥΥ σε ιατρεία και πολυιατρεία για να γνωρίζετε επιτέλους και αριθμητικά ποιοί , πόσοι και πως λειτουργούν στο σύστημα της κατανάλωσης υπηρεσιών υγείας.

Κύριοι συνάδελφοι ιατροί βιοπαθολόγοι,

Είναι δεδομένο ότι η λαίλαπα της ισοπεδωτικής καταστροφής των μνημονίων άγγιξε κι εμάς αλλά τώρα μετά την τελευταία υποκοστολόγηση μιλάμε για εξόντωση. Γι αυτό το λόγο, δε χωράει άλλη εσωστρέφεια. Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε και όλοι μαζί να πάρουμε αποφάσεις! 

Οι προτάσεις μας για κινητοποιήσεις με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ούτε μεμονωμένα ούτε σταδιακά. Για να οργανωθεί οποιαδήποτε τέτοιου είδους αντίσταση χρειάζεται συμμετοχή όλων. Σας παρακαλούμε λοιπόν να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης διάθεσης ( όχι υποχρεωτικής συμμετοχής), για να μπορέσουμε να μετρηθούμε και να αποφασίσουμε μαζί τις κινήσεις μας.


Ο Πρόεδρος             Η Γ. Γραμματέας

Κώστας Μπεντεβής   Μαρία Παπακωνσταντίνου

18 σχόλια:

 1. Και γιατί παρακαλώ πρέπει το κράτος,δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος να ταίζει όλα αυτά τα εργαστήρια που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια;
  Τόσα χρόνια που οι δαπάνες υγείας είχαν φτάσει στη στρατόσφαιρα δεν είδαμε καμμία παρέμβαση από τους ιατρικούς φορείς.Τώρα ήρθε η ώρα του εξορθολογισμού.Οποιος δεν θέλει ας κόψει τη συμβαση και ας πορευτεί με τις δικές του δυνάμεις.Ομως θα έχει να αντιμετωπίσει την αξιοπιστία των μεγάλων διαγνωστικών που τώρα καλούνται υποτιμητικά σουπερ μάρκετ υγείας.
  Αλήθεια αυτοί που γκρινιάζουν κάνουν τα ψώνια τους από το σουπερ μάρκετ ή από τα παραδοσιακά μπακάλικα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξορθολογισμός είναι να πληρώνεσαι 50 λεπτά για γενικη αίματος και γενική ούρων μαζί ??? Ξεφτιλισμός λέγεται τι δεν καταλαβαίνεις ??
   Δεν ξέρω τί να σου πώ ταχεις μπερδεμενα στο μυαλό σου !! ο μπακάλης σπουδάζει ?? να γιαυτό καταντίσαμε εδώ αν είσαι συνάδελφος- που το αποκλείω-εχεις μπερδεψει το εμποριο με την ιατρική !!Ατομα σαν εσένα αν εισαι βιοπαθολόγος να ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ και να πατε σπιτι να τηγανίζετε κεφτεδες με τον μπακάλη ...τι να σου πώ!

   Διαγραφή
  2. Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες κανε μια μαγνητική στον εγκέφαλο κάτι εχεις!

   Διαγραφή
  3. Παντογνώστες στα εσένα μόλις θίγει το συμφέρον τους γίνονται έξαλλοι και μπλα μπλα μπλα

   Διαγραφή
  4. Ποια αξιοπιστία ρε καημένε . Εδώ μέχρι και στον οδοντίατρο της γειτονιάς στείλανε ποσοστά για της ακτινογραφίες !!! Και που να δεις τα παραπεμπτικά ελέγχων ρουτίνας σε 30-40 αρηδες από "συμβεβλημένους " κλινικούς με τα "αξιόπιστα" .Η Άρτα και τα Γιάννενα μέσα και στίγμα GPS με το που να πάει να τα κάνει.
   Υπομονή ,όση έχουμε ακόμη, και αξιοπρέπεια. Όσοι θέλουν ΙΑΤΡΟ και όχι γκισέ και φούμαρα θα μάθουν να τον πληρώνουν και να αξιολογούν. Βάλτε ελάχιστη χρέωση και αφήστε τους στην "αξιοπιστία" τους . Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και να αξιολογεί !

   Διαγραφή
  5. Καλύτερα κλείσε καλά σου λενε τα έχεις μπερδεψει

   Διαγραφή
  6. Υψηλόμισθος των super market;ή φοβάσαι για τα ποσοστά σου;

   Διαγραφή
  7. Υψηλόμισθος της βιοιατρικής;

   Διαγραφή
 2. Μαριάννα Παπαδημητρίου24 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:46 μ.μ.

  Συνάδελφοι,επειδή πολύς λόγος γίνεται για την απουσία των συνδικαλιστών σας παροτρύνω να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα ως ελάχιστη ένδειξη διάθεσης να λάβετε μέρος σε όποια μορφή κινητοποίησης αποφασιστεί. Επίσης μην υποτιμάτε το ρόλο της γενικής συνέλευσης.Ο καθένας από σας πρέπει να παραβρεθεί για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε.Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα απ το συνδικαλισμό υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά.Μόνο με τη δική σας συμμετοχή μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς οι συνδικαλιστές.Καλές γιορτές σε όλους και αγωνιστικό το νέο έτος . Μαριάννα Παπαδημητρίου (ταμίας ΠΕΕΒΙ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. .....θα εχει να αντιμετωπισει την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των μεγαλων διαγνωστικων..χα,χα,και προσθετω εγω ο μικρος..που εχω βρει τα τερατα σε αποτελεσματα μεγαλων διαγνωστικων
  《3 εγκυμοσυνες που δεν ανιχνευτηκαν, παιδακια με παθολογικες τρανσαμινασες που οφειλονταν σε αιμολυση απο κακες αιμοληψιες κατι CPK 1900 σε δεκαεννιαχρονα που ηταν 190 και πολλα,πολλα αλλα》ποσο εγκαθετος, μωρος,και ασοβαρος εισαι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ερώτηση: Γιατί δεν χρεώνουμε την αιμοληψία ??? πχ 10 ευρω ο ΕΟΠΥΥ δεν λεει κάπου αιμοληψία πχ 50 λεπτά για να παρανομούμε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ??
  TI 40%?? ΟΤΑΝ ΤΑ TΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΑΠΟ 4.49 ΠΗΓΑΝ 1.60
  ΚΑΙ ΤΟ Κ , Να ΑΠΟ 5.22 ΠΗΓΑΝ 2,01 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 70% ΣΤΙΣ
  ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..
  KAI ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
  ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.
  ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΣΙΔΙΚ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙ-
  ΚΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΑΜΑΣΗΤΟ ??
  ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΜΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑ-
  ΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ.
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟ.!!
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΑ ΒΙΟΧΗΜΙΚΑ
  ΓΙΑ 1Ε ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ !!!
  ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ /ΑΘΗΝΑ  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το νέο ΦΕΚ ήταν η αναμενόμενη κατάληξη όσων γινόταν στο χώρο της υγείας εδώ και δεκαετίες.Κάποιοι θησαύριζαν σε βάρος του συνόλου και τώρα φωνασκούν ότι δεν βγαίνουν.Και ασφαλώς δεν φταίει ο κάθε μικροβιολόγος(και όχι βιοπάθολόγος παρακαλώ,αποτελεί ασέβεια για τους συναδέρφους παθολόγους,η χρήση του τίτλου) για αυτό που γινόταν,αλλά ποιος δεν εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη διαγνωστικών πρωτοκόλλων, την προκλητή ζήτηση εργαστηριακών και την με το αζημίωτο συνεργασία με τους κλινικούς και τους ελεγκτές.Η εποχή με τα χαρτάκια από τα βιβλιάρια δεν είναι και τόσο μακρινή.
  Κάποτε θα ερχόταν ο ΕΟΠΥΥ και θα έλεγε εγώ τόσα έχω,τόσα θα δίνω για τους ασφαλισμένους μου,αν δεν θέλεις οι συμβάσεις δεν είναι υποχρεωτικές,πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα να δούμε πόσο αξίζεις.
  Αν όμως είσαι αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα κύριε μικροβιολόγε, δεν μπορείς
  να μου δίνεις αποτέλεσμα σάκχαρο 200 και γλυκοζυλιωμένη 5,ούτε αιμοπετάλια 50.000 χωρίς να έχεις δει πλακάκι (αν ξέρεις να βλέπεις).
  Και βέβαια δεν δικαιούσαι να κάνεις αξιολόγηση των αποτελεσμάτων,αλλά να ξαναστέλνεις τον ασθενή στον κλινικό που τις παρήγγειλε.
  Γιατί αν είσαι καλός στη δουλειά σου θα επιβιώσεις και χωρίς το Δημόσιο,που και δεν το χρειάζεσαι και δεν μπορείς πλέον να το απομυζείς.
  Ιδού η Ρόδος λοιπόν ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν ξέρω την ειδικότητα σου αλλά να κανεις αυτοκριτική,ψυχανάλυση,όπως θέλεις πές το ,να βγάλεις στην επιφάνεια τις αιτίες του μίσους σου προς τους βιοπαθολόγους, έτσι μας ονομάζει το κράτος στον τίτλο ειδικότητας που μας δίνει ,δεν βαπτιστήκαμε μόνοι μας αγαπητέ, και τελικά εσένα αφού δεν είσαι βιοπαθολόγος τι σε νοιάζει το δικό μας θέμα και έχεις άποψη;;;;; Μήπως έχεις κανένα βιοπαθολόγο εκεί κοντά που ξεσκίζεται στην δουλειά ενώ εσυ κυνηγάς τους πελάτες με τι δίκανο ;;ΛΕΩ εγώ τώρα......

   Διαγραφή
  2. δηλαδή συνάδελφε ξερόλα δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γλυκόζη όρου 200 και γλυκοζυλιωμενη 5 κάποιος που κάνει συστηματικά υπογλυκαιμίες ;Μάλλον ανεπαρκής είσαι .Να ξέρεις οι ξερόλες συνήθως νιώθουν ανασφάλεια με τις ικανότητες τους και κρύβονται πίσω από αντιδράσεις σαν την δίκη σου.Αραξε στην ειδικότητα σου που μάλλον δεν την έχεις και τόσο και άσε τους άλλους να αγωνίζονται για το δίκιο τους όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.Εξαλλου δεν σε αφορά......

   Διαγραφή
  3. Εξυπνάκια παθολόγος είσαι? έχω για την γούνα σου πολλά ράμματα !!
   Μάθε πρώτα πως να γραφεις τις εξετασεις σου που δεν ξερεις τι θελεις και τι σου γίνεται! αν δεν σου αρεσει ενα αποτέλεσμα λες κατευθείαν ότι λάθος είναι και στέλνεις τον ασθενή αλλού!εχεις τις κινολονες για καραμελες ! βαζεις την γραμματεία σου να συνταγογραφεί και πληρώνεσαι γιαυτό!! και εχω άλλα χίλια να σου πω!Να ξερεις πάντως πως το πρόβλημα μας ειναι τα αντιδραστηρια που ξοδεύουμε και να θυμασαι πως κανενας δεν μου απαγορευει να γραφω φαρμακα αλλα δεν το κανω για να ζήσεις και εσύ!! Ενας Βιοπαθολόγος(4 χρονια μικροβιολογία + 1ετος παθολογία όλα στην ΕΛΛΑΔΑ!!)ΥΓ.Το πλακακι και κοστίζει και χρεωνεται εξτρά απλά τα πράγματα!!

   Διαγραφή
 7. Το ΦΕΚ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ε ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ? ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΧΡΕΩΣΗ 1 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΙΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ISO 9001, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ, ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΟΣ , ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝ- ΙΑΤΡΟ ,ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ .... ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΆΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ. ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή