Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αν. Ξανθός: Μεγαλύτερη ροή πόρων στον ΕΟΠΥΥ - Συνεργασία Οργανισμού και ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέαΤην διασφάλιση μεγαλύτερης ροής πόρων και από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και από τον οργανισμό προς το σύστημα Υγείας το προσεχές διάστημα, προκειμένου να λυθεί το μείζον ζήτημα του υπερχρεωμένου Οργανισμού αλλά των οφειλών του, αναφέρει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στην νέα ιστοσελίδα του www.praktoreio-ygeias.gr.

Οι συντάξεις μειώθηκαν, έστω και έμμεσα, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε απευθείας στο ΕΟΠΥΥ, ώστε το σύστημα να γίνει στην πράξη πιο ανταποδοτικό και δίκαιο. Πώς θα χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΠΥ, τον οποίο, από ότι φαίνεται, η κυβέρνηση σκοπεύει να αναμορφώσει πλήρως ρώτησε τον υπουργό ο δημοσιογράφος κ. Μιχ. Κεφαλογιάννης.

"Έχουμε διασφαλίσει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ροή πόρων και από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και από τον οργανισμό προς το σύστημα Υγείας» απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Αυτό θα γίνει και με αυξημένη χρηματοδότηση που υπάρχει στον προϋπολογισμό του για τα νοσοκομεία αλλά και με την πρόβλεψη να υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των υγειονομικών περιφερειών για να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρέχονται στους ασφαλισμένους του και στα κέντρα υγείας και σε δομές του ΠΕΔΥ. Αυτό για πρώτη φορά υλοποιείται. Το σχέδιο μας είναι να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και να αυξήσουμε την ικανότητα του να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των πολιτών.

Προφανώς στο ορατό μέλλον θα υπάρχει ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί και αυτός με κανόνες θα τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις, θα ελέγχεται και φυσικά και η πολιτεία θα είναι υποχρεωμένη να είναι εντάξει στις πληρωμές της απέναντι στους ιδιώτες παρόχους".

3 σχόλια:

  1. όσο εντάξει ήταν τα τελευταία τρία χρόνια.. έβγαζε νόμους παραμονές εθνικών εορτών και βάπτιζε την απροθυμία πληρωμής όπως ήθελε (βλ clawback)..αν ήθελε η πολιτεία να είναι δίκαιη και φερέγγυη θα όφειλε να κάνει στην καλύτερη περίπτωση συμψηφισμούς με οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο ή να ανταλλάξει ακίνητη περιουσία κλπ.Βλέπεις όμως είναι πιο εύκολο να βγάλεις έναν νόμο έκτρωμα και να κλέβεις τον κόσμο..ή έστω να τον βάζεις να σου δουλεύει τζάμπα και συ να βγαίνεις στα παράθυρα να κάνεις πολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΟΤΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΓΔΟΝΤΑΧΡΟΝΟΥ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥ.. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΙΚΑ ΤΟΥ 1985 ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.. ΜΑΝΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ .ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ , ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ -ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ! ΑΜ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΦΤΑΝΕ ΜΑΣΕΣ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ Η ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ.ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ,ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟ,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ,ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥΣ.ΣΗΜΕΡΑ ,ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή