Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Το «Αττικόν»…ξέμεινε από σύρριγγες

ΙΑΤROPEDIA

Σοκ και έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» υπάρχουν 1000 σύρριγγες (μόνο ενός μεγέθους) για την εξυπηρέτηση 700 κλινών και την ώρα που μεθαύριο Κυριακή το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του iatropedia, το "Αττικόν" δεν μπορεί με τον αριθμό αυτό των συρρίγγων να ολοκληρώσει ούτε την σημερινή ημέρα και τις εξετάσεις ή χορηγίες ενέσιμων φαρμάκων που χρειάζονται οι ασθενείς του...

Η κατάσταση αυτή με την έλλειψη σε σύρριγγες εξάλλου αφορά σε ένα βαθμό όλα τα νοσοκομεία καθώς η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την τιμή του Παρατηρητηρίου Τιμών είναι πια μη ελέγξιμη και το ένα μετά το άλλο τα δημόσια νοσοκομεία ξεμένουν από σύρριγγες και άλλα υγειονομικά υλικά καθημερινής χρήσης.

Να θυμίσουμε ότι το Παρατηρητήριο Τιμών δίνει μια τιμή για κάθε υλικό και όταν γίνεται στην συνέχεια διαγωνισμός ή προσφορά από προμηθευτές, δεν επιτρέπεται να αγοραστεί από τα νοσοκομεία το συγκεκριμένο υλικό με μεγαλύτερη τιμή... Το Παρατηρητήριο έχει δώσει πολύ χαμηλή τιμή και έτσι ακυρώθηκε διαγωνισμός για σύρριγγες. Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμά μας.

Όπως είχε καταγγείλει προ ημερών ο νευροχειρουργός και μέλος της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Νίκαιας, Π. Παπανικολάου, η ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προμηθευτούν σύριγγες τα νοσοκομεία, καθώς κανένας δεν δέχεται να προμηθεύσει με την τιμή του Παρατηρητηρίου. Και στηλιτεύει επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της ΕΠΥ Αναστασία – Πετρούλα Σαρτζετάκη προς τα νοσοκομεία και στην οποία αναφέρει ότι οι προμήθειες θα γίνονται βάσει της πιο χαμηλής τιμής που έχει καταγραφεί στο Παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου