Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Δύο άνθρωποι της Υγείας σε υψηλές θέσεις στη ΝΔ!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος της Υγείας αλλά και της Αλληλεγγύης της ΝΔ, θα έχουν δύο στελέχη της αγοράς φαρμάκου και της Υγείας.

Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ θα έχουν δύο γνωστά πρόσωπα του τομέα του φαρμάκου και της Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις βασικές αρχές και τηνοργανωτική δομή του υπό κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπου στις ομάδες εργασίας μετέχουν δύο γνωστά πρόσωπα τηςΥγείας.

Ειδικότερα επικεφαλής της θεματικής ενότητας αλληλεγγύη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων αλλά και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο ίδιος ο κ.Κοντοζαμάνης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τον ρόλο που του ανέθεσε.

Ο νέος επικεφαλής της ενότητας «Αλληλεγγύη» της ΝΔ γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA).

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείαςκαι έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Και μια κυρία του φαρμάκου στη ΝΔ

Από την άλλη αντίστοιχο ρόλο κλειδί αναλαμβάνει στο Συμβουλευτικό Σώμα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η Νέλλη Κάτσου.
Πρόκειται για την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο τηςPHARMATHEN, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας μας και ανήκει στην οικογένεια Κάτσου.

Η Νέλλη Κάτσου είναι ένα από τα επτά πρόσωπα που αποτελούν το«Συμβουλευτικό Σώμα» το οποίο αναλαμβάνει να παρακολουθεί την πορεία σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Η Νέλλη Κάτσου

Η Νέλλη Κάτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της PHARMATHEN S.A., η οποία κατέχει μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες, και παράλληλα έχει αναδειχθεί ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες R&D φαρμακευτικών
προϊόντων στην Ευρώπη.

Επίσης είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων –ΕΕΔΕ, μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Καινοτομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος του Δ.Σ. του W.I.B. (Women in Business), μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του EGG (Enter-Grow-Go) και μέλος του BAC(Business Advisory Council) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – MBA International

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου