Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ- κλινικές: Ούτε και σε αυτή τη συνάντηση βγήκε λευκός καπνός

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η συνάντηση των εκπροσώπων των κλινικών και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.

IATRONET

Μέσα σε κλίμα έντασης και συναισθηματικής φόρτισης, όπως αυτό μας μεταφέρθηκε, λόγω του πρόσφατου ΠΔ για την ένταξη του ΕΟΠΥΥ ως υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των εκπροσώπων των κλινικών και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο. Στη συνάντηση, όπως μάθαμε, ήταν εκπρόσωπος από τον όμιλο του Ιατρικού, παράγοντες από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς και παράγοντας από τον όμιλο Ιασώ. 

Πηγή από την πλευρά των κλινικών, μας τόνισε ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού, προκειμένου να επιδείξει τη συμμόρφωσή του προς τους θεσμούς ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, απαιτώντας όλες οι κλινικές να υπογράψουν άμεσα την υπεύθυνη δήλωση αποδοχής συμψηφισμού των οφειλών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των κλινικών μόνο για το 2014 και 2015 παραιτούμενοι από κάθε ένδικη διεκδίκηση με τους νόμιμους τόκους.

Για το 2012 και 2013, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ότι δεν χρωστάει τίποτα διότι τα συμψήφισαν μόνοι τους. Από την άλλη, τα στοιχεία που έχουν κλινικές μιλούν για οφειλές 175 εκατ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ για κάθε κλινική. 

Για τα χρέη των κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ ήταν απόλυτος για εξόφληση σε 18 δόσεις και όχι σε 120 όπως ζήτησαν οι κλινικάρχες.

Η μόνη λύση στο αδιέξοδο είναι η ανάρτηση εντός του προσεχούς διαστήματος νέου excel με το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τις Κλινικές για το 2014-2015 το οποίο, ο ΕΟΠΥΥ πεισματικά ζητά να γίνει αποδεκτό από τις ιδιωτικές κλινικές. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα, και συγκεκριμένα τις ΜΕΘ, την αυθαίρετη περικοπή των ιατρικών ελέγχων, των εντάσεων την αλλαγή ΚΕΝ, ούτε λέξη. 

Οι πληροφορίες μας είναι ότι εντός του προσεχούς διαστήματος κατατίθενται από την πλευρά των κλινικών αγωγές κατά του ΕΟΠΥΥ για τα χρέη 2012-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου