Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αίτημα του Δ.Σ. για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνάντηση για το ζήτημα συμψηφισμού Clawback & Rebate

Προς Τον Υπουργό Υγείας - Κο Ανδρέα Ξανθό
Αριστοτέλους 17 - ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 25.10.2017 -  ΑΠ 23585

Θέμα: Αίτημα του Δ.Σ. για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνάντηση για το ζήτημα συμψηφισμού Clawback & Rebate

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Πρόεδρος. κ. Γεώργιος Πατούλης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. ζητούν ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνάντηση, προκειμένου από κοινού να βρεθεί λύση για τα ζητήματα, τα οποία αναμφίβολα προκύπτουν από την αιφνιδιαστική απόφαση για συμψηφισμό των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος – ιατρός για τα έτη 2013 και εφεξής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συμβεβλημένους εργαστηριακούς ιατρούς , ενώ στη συνέχεια θα οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας των μεσαίων και μικρών διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς θα είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Ι.Σ.Α. που εκπροσωπεί περισσότερους από το 50% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών της Χώρας, κάνει έκκληση και προσβλέπει στη δική σας στήριξη, λόγω και της ιατρικής σας ιδιότητας, ώστε να λάβουν χώρα ενέργειες που θα αποτρέψουν την καταστροφή των εργαστηριακών ιατρών από μία αιφνιδιαστική και άνιση μεταχείριση έναντι των λοιπών οφειλετών του δημοσίου και με σκοπό να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μικρομεσαίων φορέων Π.Φ.Υ.

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκριση σας, παραμένουμε στη διάθεση σας για μία γόνιμη συνεργασία επί του καίριου ως άνω προβλήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3 σχόλια:

  1. ΣΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ25 Οκτωβρίου 2017 στις 10:23 μ.μ.

    Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ : Α) ΛΥΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ : ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ,ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ Κ.Λ.Π ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ,ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ PLAFON 200 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΕΙΡΟ.ΜΑ ΠΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΕΞΕΥΤΗΛΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!! Β) ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ: ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ. Γ)ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!! ΕΞΟΔΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ :π.χ ΔΟΣΕΙΣ 18 η 120 κ.λ.π ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ? ΑΠΟ ΤΑ 3500 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΟΛΗ/ΠΕΡΙΟΧΗ 2-3 ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ( Δ.Κ.) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (ΣΚΟΠΙΜΗ?) ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΕΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΙΣΑ κανει εκκληση ...Οχι πια τετοια υπερασπιση των ιατρων .Μας αξιζει σοβαροτερη και καλυτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή