Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

O ΙΣΑ κατήγγειλε στο Συνήγορο του Πολίτη την απόφαση συμψηφισμού των οφειλών του ΕΟΠΥΥ με το rebate και clawback χωρίς παράλληλα να έχουν πληρωθεί τα ληξιπρόθεσμα ετών 2010-2012


Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου 2017

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έκανε καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη, για την αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά το συμψηφισμό των οφειλών του Φορέα, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής, χωρίς ωστόσο ο Φορέας να έχει προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του.

Τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους ιατρούς, για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος. Οφείλει λοιπόν πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων και αφού αποπληρωθούν πλήρως τα ληξιπρόθεσμα να ξεκινήσει η καταβολή 120 δόσεων όπως ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ιατροί καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό του clawback για τα έτη 2013-2015, με υποκοστολογημένο τιμοκατάλογο κατά 70%, το οποίο εφαρμόζεται από το 2016.

Επιπρόσθετα η προθεσμία των τριών ημερών που έδωσε ο Φορέας είναι ασφυκτική ειδικά για τα μικρά εργαστήρια και πολυϊατρεία ενώ καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων που αναρτήθηκαν πρακτικά αδύνατη.

Τέλος ουδεμία απάντηση έχει δώσει ο ΕΟΠΥΥ στην επανειλημμένη ερώτηση του ΙΣΑ για το ποιες θα είναι οι συνέπειες απόρριψης της προτάσεως συμβιβασμού για τους ιατρούς.

Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς αυτή η απόφαση οδηγεί αυτονόητα στον αφανισμό των ιατρών καθότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Για την αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτηπατήστε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου