Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΙΣΠατρών: Καταχρηστική η λεηλασία του ατομικού εισοδήματος των ιατρών ως όχημα κοινωνικής πολιτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Θέμα: «Καταχρηστική η λεηλασία του ατομικού εισοδήματος των ιατρών ως όχημα κοινωνικής πολιτικής»

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΑριθ. Πρωτ.: 7689
Πάτρα: 25-10-2017

Κατόπιν επείγουσας κλήσης για ανάκριση από τον Εισαγγελέα σχετικά με υποβληθείσα μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κατά παντός υπευθύνου, κατατέθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα στις 25/10/2017, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΠ.

Οι ανείσπρακτες από 7ετίας, ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα αποδοθούν με κούρεμα αλλά χωρίς τις νόμιμες έντοκες προσαυξήσεις, το άδικο μέτρο του clawback που εφαρμόστηκε αιφνιδιαστικά αναδρομικά από το 2013, η εφαρμογή του ανώτατου ορίου ανά πάροχο το Δεκέμβριο του 2014 αναδρομικά για όλο το έτος, το σκάνδαλο των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που επιβλήθηκαν από την πολιτεία, η οποία δεν αναγνωρίζει τελικά το πόρισμά τους ζημιώνοντας οικονομικά τους ιατρούς, οι αιφνιδιαστικές υποκοστολογήσεις στην αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, η εκβιαστική προτροπή για παραίτηση των ιατρών από όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και τις έντοκες απαιτήσεις στοιχειοθετούν πράξεις με ποινικές και αστικές ευθύνες που επιβάλλουν υπέρμετρες χρεώσεις και κουρέματα, απειλούν το δικαίωμα βιοπορισμού στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και δρομολογούν πιθανές κατασχέσεις εναντίον της ατομικής περιουσίας των ιατρών.

Καθώς τα άδικα, καταχρηστικά και αντισυνταγματικά μέτρα που πλήττουν τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς – μέλη μας, εντείνονται με τη μορφή εκβιαστικών τελεσιγράφων, αποτελεί ηθικό χρέος όλων μας η προάσπιση μέσω της Δικαιοσύνης, των νόμιμων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής  Γεώργιος Πατριαρχέας

3 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΦΥ ΜΕ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, συγχαρητήρια. Πρέπει κάποτε να σταματήσει η μαζώχοποίηση των γιατρών και να πάψουν να θεωρούνται πλαγκτόν. Είναι άδικο οι άνθρωποι που ορκίζονται στην προσφορά και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο τους , να καταλήγουν στο τέλος θύματα διάφορων __ όπως πρόσφατα συνέβη__ εγκληματικά κακόβουλων και να μην υπάρχει κάποιο δίχτυ προστασίας των . ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Εισαγγελέα θα τον ταπώσουν. Εσένα, κυρία μου, μόνο ο Ρουβίκωνας θα σε σταματήσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή