Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Μηνυτήρια αναφορά κατά Πολάκη καταθέτει η ΠΟΕΔΗΝ



Μηνυτήρια αναφορά κατά Πολάκη καταθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας παράλληλα επανέλεγχο για το δονάκιο της χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Onmed.gr

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα καταθέσουν αύριο Τρίτη (24/10/2017) στοιχεία για την υπόθεση δονακίου της χολέρας στο νοσοκομείο - μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» προκειμένου, όπως αναφέρουν, «να διευκολύνουν στην έρευνα για να διαπιστωθεί η ολιγωρία που επέδειξαν (διοίκηση και υπουργείο Υγείας) σε ένα τόσο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ θα ζητήσει, με εντολή εισαγγελέα, να διαταχθεί ο εργαστηριακός επανέλεγχος των πέντε δειγμάτων (πλακάκια) της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» και στα οποία, όπως σημειώνει, «διαπιστώθηκε το δονάκιο της χολέρας». Ταυτόχρονα, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, «για τις ύβρεις που εκστόμιζε κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του πρόεδρου της».

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι τα πρώτα δείγματα που εξέτασε το ΚΕΔΥ (Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας) την περασμένη εβδομάδα, ήταν αρνητικά για το ενδεχόμενο να υπάρχει μικρόβιο χολέρας στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου είναι ενώ αναμένεται να διενεργηθεί και νέος μοριακός έλεγχος.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή το ΚΕΕΛΠΝΟ, «Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα - Βενιζέλου. Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη. Η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου