Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός – Συναγερμός στο «Θριάσιο»: Βρέθηκε γιατρός ΜΕΘ θετική στον ιό

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στο νοσοκομείο αναφοράς "Θριάσιο" βρέθηκε γυναίκα γιατρός θετική στον ιό. Πρόκειται για γιατρό που υπηρετούσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός.

Από τον κορωνοϊό και τη νόσο COVID-19, προσβλήθηκε γυναίκα γιατρός που υπηρετούσε στο νοσοκομείο αναφοράς "Θριάσιο". Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεξάγεται εργαστηριακός έλεγχος σε περίπου 40 εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Επίσης, εκφράζονται φόβοι για τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς στη συγκεκριμένη ΜΕΘ δεν νοσηλεύονται κρούσματα κορωνοϊού.

"Ακόμη δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει καραντίνα. Αργά το βράδυ αναμένονται οι εργαστηριακοί έλεγχοι από τους άλλους συναδελφους. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 40 συναδελφους που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύφμωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 136 υγειονομικοί έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τον κορωνοϊό, ενώ οι 6 από αυτούς νοσηλεύονται. Ένας τεχνολόγος κατέληξε, ο οποίος όμως, δεν είχε προσβληθεί από τον ιό στο νοσοκομείο, όπου υπηρετούσε, αλλά μετά από επαφή με κρούσμα του εξωτερικού.

"Τα νούμερα αυτά δεν είναι στατιστικά νούμερα όπως αποτυπώνονται από τον ΕΟΔΥ που όφειλαν να ανακοινώνουν το πραγματικό αριθμό των νοσουντων υγειονομικών, που είναι πολύ μεγαλύτερο. Και να μας εξηγήσουν το λόγο για τον αυξημένο αριθμό με δεδομένο ότι ο ιός στη χώρα μας δεν θερίζει όπως στην Ιταλία. Γνωρίζουν τον αριθμό των νοσούντων; Να το δώσουν τώρα στη δημοσιότητα", αναφέρει χαρακτηρισικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Η εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ζητούν να γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε όλους τους συναδελφους που έρχονται σε επαφή με κρούσματα ή έχουν ήπια συμπτώματα. Ζητούν, επίσης, να βελτιωθούν τα μέτρα προστασίας.

"Το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοι του Νοσοκομείου Παπανικολαου που είχαν έρθει σε επαφή με τους 4 νοσούντες συναδελφους βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα και είναι αρνητικοί στον ιο", καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου