Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα 30 Μαρτίου – Θα ξεπεράσουν τα 4.000 Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

 
Ολοταχώς προς νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να ξεπεράσει τα 4.000. Ήδη τα δειγματοληπτικά τεστ που έχουν γίνει μέχρι νωρίς το μεσημέρι από τον ΕΟΔΥ παρουσιάζουν μεγάλη θετικότητα τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ νωρίτερα ο καθηγητής Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε πως «Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη».

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πως το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων είχε καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα στις 23 Μαρτίου, όταν ανιχνεύτηκαν 3.586 κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα. Το «μαύρο» ρεκόρ των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας κατέχει μέχρι σήμερα η 29η Μαρτίου που καταγράφηκαν 738 διασωληνωμένοι.

Οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν στις 28 Νοεμβρίου που η χώρα μας θρήνησε 121 ασθενείς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών είναι πάνω από 2.600 κρούσματα.

Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Εν μέσω έντονης ανησυχίας για πιθανή νέα έκρηξη κρουσμάτων σήμερα, αναμένεται να δώσουν πράσινο φως για τη σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown οι ειδικοί επιστήμονες που θα συνεδριάσουν αύριο Τετάρτη και πιθανώς να χρειασθούν και την Πέμπτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Η επιτροπή των ειδικών καλείται από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της χώρας, ενώ με βάση τις προτεραιότητες της κυβέρνησης προηγείται το λιανεμπόριο, τα σχολεία και μετά η εστίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου