Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Πιαδιάτρων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και την αδειοδότηση των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων για την διενέργεια μεθόδων ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid test) στα ιατρεία τους αιτείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθερροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κον Σκέρτσο, το Υπουργείο Υγείας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υγειονομική παρακολούθηση της συντριπτικής πλειονότητας του παιδικού πληθυσμού της χώρας, τονίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει αυτός στον κύκλο της μετάδοσης, το μεγάλο ποσοστό υποδιάγνωσης καθώς και την αυξημένη συχνότητα ασυμπτωματικής νόσου σε αυτές τις ηλικίες.

Δεδομένου ότι η δωρεάν διάθεση self tests περιλαμβάνει μεν τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη μιας οικογένειας αλλά δεν προσφέρεται για τον έλεγχο ατόμων ηλικίας κάτω των 14 ετών, η Ομοσπονδία τονίζει την ανάγκη διενέργειας rapid test επί ισχυρής κλινικής υποψίας και πάντα μετά από κλινική εξέταση από παιδίατρο. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα επιταχυνθεί ο περιορισμός της διασποράς, ο έλεγχος της πανδημίας και το άνοιγμα περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Για την Π.ΟΜ.Ε.Π.

Ελισσάβετ Καλούδη
Νταλούκας Κων/νος
Νταμάγκα Γεωργία

2 σχόλια:

  1. Κυριοι ιδιωτες εισθε κατα την Πολιτεια μας διαχρονικα ιατροι β διαλογης και δεν θεωρειστε καν υγειονομικοι .συνεπως δεν προβλεπεται να εκφραζετε αντιρρησεις .πληρωστε το clawback και τη φοροληστεια και τελος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή