Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34 Τ.Κ. 10431 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103845732
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: poseyppfy@gmail.com

Αθήνα, 19-3-2021
Α.Π. 36

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ), κάνει ύστατη έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενόψει της μεγάλης έλλειψης ιατρικού δυναμικού που υπάρχει στην στελέχωση του συστήματος Υγείας, για άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των απολυμένων έμπειρων ιατρών των Κέντρων Υγείας που απολύθηκαν και έχουν προσφύγει δικαστικά.

Η αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού που βρίσκεται σε “αναμονή” λόγω των δικαστικών διεκδικήσεων μπορεί να καλύψει άμεσα τις αυξημένες ανάγκες του υγειονομικού συστήματος.

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία ώστε να είναι ελεύθερα να ασχοληθούν μόνο με νοσηλεία.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας:

Α) Άμεση νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου) προκειμένου να επιστρέψουν οι γιατροί στα Κ.Υ.

Β) Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των Κ.Υ. και νοσοκομείων.

Γ) Μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

1 σχόλιο: