Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

Συντάκτης: Virus

Στα «πυρά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη ενίσχυσης του ΕΣΥ απάντησε ο υπουργός Υγείας απαριθμώντας τα στοιχεία για τις προσλήψεις περισσότερων από 10.000 επαγγελματιών Υγείας το τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυξήθηκαν οι ανθρώπινοι πόροι του ΕΣΥ με 1.717 ιατροί, 5.532 νοσηλευτές και περισσότερους από 3.000 ως παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

Από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης Ν.Δ., όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός έχουν προκηρυχθεί 2.574 θέσεις μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Περνόντας στην αντεπίθεση ο κ. Κικίλιας αντέτεινε το επιχείρημα πως σε 4,5 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκηρυχθεί 2.754 θέσεις μονίμων ιατρών.

«Από την αρχή της πανδημίας απορροφήθηκαν στο Σύστημα Υγείας όλοι οι ιατροί που έκαναν αίτηση για θέση επικουρικού στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, στις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας, ΜΕΘ και ΤΕΠ» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στα επιχειρήματα του υπουργού συμπεριλήφθηκε η ανανέωση των συμβάσεων επικουρικών ιατρών που έληξαν έως τον Οκτώβριο του 2020 για όλες τις ειδικότητες ιατρών.

Σε μόνιμες θέσεις ιατρών, κατά τα λεγόμενα του κ. Κικίλια έχουν προσληφθεί τον τελευταίο χρόνο 1.310 μόνιμοι ιατροί στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., εκ των οποίων οι 410 είναι ιατροί Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Επιπρόσθετα, πριν ένα μήνα προκηρύχθηκαν 939 μόνιμες θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.Ειδικότερα, για τις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας, ΜΕΘ και ΤΕΠ, τα Νοσοκομεία να προκήρυξαν 379 κενές οργανικές θέσεις.

Επίσης για να αντιμετωπιστεί πιθανό κενό, το Υπουργείου Υγείας έκανε χρήση διάταξης και έδωσε παράταση έξι μηνών σε περισσότερους από 300 ιατρούς από τους 424 που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του 2020, για να παραμένουν στο Ε.Σ.Υ. λόγω της πανδημίας.

Το τελευταίο χρόνο κατά τον κ. Κικίλια, έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ τον Αύγουστο του 2020 προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμη 1.209 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Στον απολογισμό του ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι εχουν γίνει περισσότερες από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Ε.Σ.Υ., 1.310 προσλήψεις μονίμων ιατρών και έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας στην απάντησή του, κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι την πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, «συνεχίζει τη μικροπολιτική του τακτική, με ψεύδη και λαϊκισμό, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια. Δεν θα τον ακολουθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου