Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

«Αργά και βασανιστικά» θα πέσουν τα κρούσματα – Πού βρίσκεται η θετικότητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ
«Η κορύφωση δεν είναι μία μία περίοδος η οποία μοιάζει με την κορυφή ενός τριγώνου. Δηλαδή ανεβαίνουμε και πέφτουμε απευθείας. Είναι μια πενθήμερη, επταήμερη, δεκαήμερη διαδικασία όπου τα κρούσματα διατηρούνται ψηλά και εν συνεχεία αρχίζουμε την αποκλιμάκωση κι πορεία προς τα κάτω».
Newsit.gr

Αυτά είπε περιγράφοντας την κατάσταση που θα πρέπει να περιμένουμε για το επόμενο διάστημα, στο Live News, ο αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Πότε θα είναι ακριβώς αυτή η φάση; Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο: «Εγώ πιστεύω ότι είμαστε από τις 26, 27 του μηνός 25, 26, 27 του μηνός σε αυτή τη φάση ενδεχομένως και η μισή εβδομάδα αυτή να πάει κάπως έτσι. Δηλαδή είμαστε σε αυτή τη φάση της κορύφωσης και από εκεί και μετά οι δικές μας εκτιμήσεις λένε ότι αργά βασανιστικά θα ξεκινήσουν μικρές πτώσεις στα κρούσματα, σταθεροποίηση και μικρή πτώση στις νέες διαγνώσεις και λίγο αργότερα, μερικές μέρες αργότερα μέρες ίσως και παραπάνω, θα δούμε αντίκτυπο ουσιαστικώς στους νοσηλευόμενους και στους διασωληνωμένους».

Συμπλήρωσε ότι «οι δικές μας αναλύσεις δείχνουν το 750 με -ακραία τιμή όμως- το 802 διασωληνωμένους και ήλπιζα κι ελπίζω ότι θα σταματήσουμε στο 750»…
«Άνοιγμα» με ασφαλή τρόπο

Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να ανοίξουμε μια δραστηριότητα την ερχόμενη Δευτέρα; Ο Νίκος Τζανάκης απάντησε: «Αυτό είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα στο οι υγειονομικοί δεν ξέρω κατά πόσον έχουμε θα έλεγα την επιστημονική βάση να απαντήσουμε. Εκείνο που ξέρουμε εμείς στην ελληνική πνευμονολογική εταιρεία είναι το γεγονός ότι όταν αν ανοίξουμε πρέπει να ανοίξουμε τον πιο ασφαλή τρόπο. Κι αυτό σημαίνει πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, μεγάλη συζήτηση, επιλογή των περιοχών που θα ανοίξουν οι όποιες δραστηριότητες να είναι με το λιγότερο δυνατό επιδημιολογικό φορτίο, με επίκεντρο τα πολλά τεστ ώστε να είμαστε πιο μπροστά από τον ιό να προλαβαίνουμε τα κρούσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου