Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ανοικτή επιστολή ΠΑΣΙΠΑΑ

Ανοικτή Επιστολή 26/03/2021

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιατρών Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης επανειλημμένα και με πράξεις έχει δηλώσει την πλήρη στήριξη στον αγώνα κατά της πανδημίας. Είναι σαφής η θέσις μας για τον ρόλο της ΠΦΥ στην αντιμετώπιση και παρακολούθηση των περιστατικών Covid, αλλά και των τρεχουσών χρόνιων ή μη παθήσεων, τα οποία ουδόλως πρέπει να παραμεληθούν.

Μετά όμως από ένα χρόνο πανδημίας και υπό καθεστώς lockdown πλέον των πέντε (5) μηνών, έχουν προκύψει πρακτικά προβλήματα σε όλες τις τάξεις των υγειονομικών.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα.

• Τι προβλέπεται για τις κανονικές άδειες του τρέχοντος αλλά και προηγούμενου χρόνου, που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πλέον των επτά (7) μηνών. Δεν είναι δυνατόν ο μόνος λόγος απουσίας των υγειονομικών να είναι οι όποιες, εξ ανάγκης προκύπτουν, αναρρωτικές άδειες.

• Τι επισήμως ισχύει για το καθεστώς των δίωρων αδειών, οι οποίες δίδονται ή δεν δίδονται ανάλογα με την ερμηνεία του εκάστοτε υπευθύνου.

• Τι προβλέπεται για την χρηματική αποζημίωση των ιατρών, που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα εμβολιασμών, ως αναφορά τις 12/ώρες ημέρες αργίας. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Παρακαλούμε για την άμεση και εμπεριστατωμένη απάντηση σας στα ως άνω ερωτήματα.

Στην διάθεσή σας για όποια τυχόν διευκρίνηση.

Ο Πρόεδρος ΠΑΣΥΠΑΑ                Ο Γεν Γραμματέας

Μπούρος Χαράλαμπος                 Θεσσαλονικεύς Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου