Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες είναι οι τρεις κατηγορίες πολιτών που θα πλήξει περισσότερο – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες είναι οι τρεις κατηγορίες πολιτών που θα πλήξει περισσότερο – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
Τι ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη μετάλλαξη Δέλτα
 HR
Ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο επικρατεί λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που σύντομα αναμένεται να επικρατήσει. Μάλιστα εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα είναι το βασικό στέλεχος του κορονοϊού και στη χώρα μας.
Γεγονός βέβαια που κάνει τους επιστήμονες να τρομάζουν στην ιδέα αυτή κυρίως λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα.

Οι τρεις κατηγορίες

Και βέβαια η ανησυχία των ειδικών αλλά και των αρχών δεν είναι τυχαία καθώς η μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάζει τρομακτική μεταδοτικότητα σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ότι η μετάλλαξη Δέλτα που καταγράφεται ήδη σε 92 χώρες και στην Ελλάδα κατεγράφησαν 29 στελέχη, έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το 99% των θανάτων.

Η μεταδοτικότητα πάντως χτυπάει κόκκινο καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει την υψηλότερη μεταδοτικότητα που αγγίζει το 50-70% και μεγαλύτερη από το βρετανικό στέλεχος που είναι 50% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος της Γιουχάν.

Όπως είπε η κ.Θεοδωρίδου, η νέα μετάλλαξη Δέλτα σύντομα θα αφορά τρεις κατηγορίες πολιτών: τους ανεμβολίαστους, τους ανοσοκατεσταλμένους και τα παιδιά (για τα οποία δεν προβλέπεται ακόμη εμβολιασμός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου