Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Οι επιστήμονες ετοιμάζουν το super εμβόλιο για το τέλος της πανδημίας


Ένα εμβόλιο το οποίο θα φέρει το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και όλων των μελλοντικών, σχεδιάζουν οι επιστήμονες.

Ο πλανήτης δίνει μάχη με τον κορονοϊό εδώ και ενάμιση χρόνο με την πανδημία να δείχνει πως υποχωρεί μεν, αλλά αργά δε, κάτι που έχει οδηγήσει τους επιστήμονες στο σχεδιασμό ενός super εμβολίου.
Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, οι επιστήμονες στις ΗΠΑ έχουν στα σκαριά το εν λόγω εμβόλιο, βασιζόμενοι στο εμβόλιο που είχαν κάνει οι αστροναύτες της αποστολής Apollo, που είχε πάει στη Σελήνη στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού των αστροναυτών είχε συγκεκριμένες δοκιμές, προδιαγραφές και χρονοδιάγραμμα και πάνω σε αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης του νέου εμβολίου, το οποίο θα έχει σαν στόχο όχι μόνο τον κορονοϊό αλλά και κάθε μελλοντική πανδημία.

«Είναι ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα και διαδικασία. Αν φτιαχτεί ειδική ομάδα σε βάθος μιας δεκαετίας θα τα έχει καταφέρει», ανέφερε στην Telegraph ο Richard Hatchett, διευθυντή του Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI).

«Τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε, μπορούν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι πανδημίες για πάντα. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, το ερώτημα όμως είναι αν θα έχουμε όλοι πρόσβαση σε όλους τους πόρους», πρόσθεσε.

Ο Hatchett, ο οποίος εργάστηκε με τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Τζορτζ Μπους, ήταν ο άνθρωπος πίσω από την στρατηγική ανάπτυξης των κοινωνικών αποστάσεων στις ΗΠΑ.

Το ρεπορτάζ καταλήγει, αναφέροντας πως ο μεγάλος στόχος της επιστημονικής κοινότητας δεν είναι απλά η ανάπτυξη του συγκεκριμένου εμβολίου αλλά μια παγκόσμια ανοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου