Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer βλέπει επιστροφή στη κανονικότητα παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2022

3 εκατ. δόσεις του εμβολίου θα παραχθούν φέτος-πριν από τα τέλη του έτους έρχεται το χάπι.

Επιχειρηματικό Ρεπορτάζ Υγείας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla, δήλωσε στο CNBC ότι η ζωή θα μπορούσε να επιστρέψει στο φυσιολογικό για τις ανεπτυγμένες χώρες μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους και για τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το τέλος του 2022.

Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές δόσεις του εμβολίου Covid-19 ώστε να εμβολιαστούν οι πληθυσμοί κατά του ιού, δήλωσε ο Albert Bourla.

Η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της, η BioNTech έφτασαν στο ορόσημο της παραγωγής τους, του 1 δισ. δόσεων του εμβολίου Covid τους την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι δύο εταιρείες αναμένουν να παράγουν έως και 3 δισ. δόσεις φέτος.

Η Pfizer και η BioNTech δεσμεύθηκαν προηγουμένως να παρέχουν 2 δισ. δόσεις του εμβολίου σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ο Bourla είπε ότι η Pfizer έχει συμβόλαια με περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ επεσήμανε ότι αναμένει περισσότερα εμβόλια να κατευθυνθούν προς τις φτωχότερες χώρες το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς οι ανεπτυγμένες χώρες ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς νέες δόσεις εντός 12 μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό τους και ενδεχομένως ετήσιο πια εμβολιασμό. Τέλος, το χάπι κατά της Covid -19 θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγές: cnbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου