Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Απασφάλισε ο ΦΣΑ κατά της κυβέρνησης: Και αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση και χαράτσι στους φαρμακοποιούς!

«Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά», αναφέρουν ακόμα οι φαρμακοποιοί της Αττικής
 Newsbrake.gr

Σε τρεις ημέρες (19/6) σταματά η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία και της Αττικής και δεν αναμένεται να δοθεί παράταση.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ο οποίος χαρακτηρίζει «αναξιόπιστα» τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, έχει επιβληθεί ένα νέο χαράτσι στους φαρμακοποιούς από τον ΕΟΠΥΥ.

«Το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το clawback των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία. Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΦΣΑ.

Ενώ σε ότι αφορά την αξιοπιστία των self tests τονίζει: «Ο Φ.Σ.Α. εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά. Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΦΣΑ:

«Ο Φ.Σ.Α. εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά.

Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το clawback των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία.

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι. Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test».

1 σχόλιο:

  1. Μόνο που οι φαρμακοποιοί δεν είναι......ζώα ιατροί! Μπράβο τους......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή