Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Sotrovimab: Το φάρμακο που μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας από κορωνοϊό

Τα τελικά αποτελέσματα από μια μελέτη του μονοκλωνικού αντισώματος ανακοίνωσαν η GlaxoSmithKline και η Vir Biotechnology επιβεβαιώνοντας πως το Sotrovimab μείωσε σημαντικά τη νοσηλεία και το θάνατο μεταξύ υψηλού κινδύνου ασθενών με Covid-19, όταν το φάρμακο χορηγείται νωρίς στην ασθένεια.

Healthpharma.gr

Η θεραπεία, sotrovimab, εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον Μάιο, ενώ η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ επίσης τη στήριξε. Οι φαρμακοβιομηχανίες ανέφεραν πως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) συνέστησε το sotrovimab για τη φροντίδα υψηλού κινδύνου, μη νοσηλευομένων ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19.

Στο 79% η μείωση του κινδύνου νοσηλείας

Η θεραπεία φαίνεται πως “διατηρεί τη δράση” της κατά των υπαρχουσών παραλλαγών ανησυχίας και ενδιαφέροντος, επισήμανε η αμερικανική αρχή στις επικαιροποιημένες οδηγίες της.

Σε μια μελέτη 1.057 ασθενών, το sotrovimab είχε αποτέλεσμα 79% μείωσης του κινδύνου νοσηλείας για πάνω από 24 ώρες ή θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σημείωσαν οι εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου