Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ρέθυμνο – Παραιτήθηκαν οι γιατροί της ΜΕΘ – Κραυγή αγωνίας από τον διευθυντή της κλινικής

Οι πέντε ειδικευμένοι εντατικολόγοι στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου οδηγήθηκαν σε παραίτηση, καθώς όπως αναφέρει και ο διευθυντής της κλινικής αναγκάζονται να καλύπτουν και άλλα πόστα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Κραυγή αγωνίας από τον διευθυντή προς την ΥΠΕ: «Αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου»

Trending

Οι πέντε εντατικολόγοι της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, υπέβαλαν την παραίτησή τους, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει «στο απροχώρητο» όπως σημειώνει ο διευθυντής της κλινικής Μπάμπης Μαρκάκης. Η ασφυκτική πίεση στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν, με έναν γιατρό υπεύθυνο για 3 κλίνες ΜΕΘ Covid, σε συνδυασμό με την ανάληψη καθηκόντων που δεν είναι στην ειδικότητά τους, τους οδήγησε να υποβάλουν παραίτηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής ΜΕΘ του Nοσοκομείου Ρεθύμνου Μπάμπης Μαρκάκης, η κατάσταση έχει φτάσει «στο απροχώρητο» και απευθύνει έκκληση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ: «Να με αφήσουν να κάνω τη δουλειά μου».

Οι εντατικολόγοι καλύπτουν και τις διακομιδές

«Αυτή τη στιγμή, με την παρουσία μόνο 5 ειδικευμένων εντατικολόγων και την πλήρη απουσία βοηθητικού προσωπικού, καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στην ασφυκτική πίεση και να παρέχουμε την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς μας, όταν στη βάρδια είναι μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός. Αυτός ο γιατρός είναι υπεύθυνος για τις 3 κλίνες ΜΕΘ Covid -η ύπαρξη των οποίων δεν προβλεπόταν καν στην αρχή και δημιουργήθηκαν κατ’ ανάγκη- και τις 4 κλίνες ΜΕΘ non Covid περιστατικών. Παράλληλα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, οι εντατικολόγοι καλούνται να συνδράμουν στα επείγοντα, στις διασωληνώσεις και όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη».

Έλλειψη αναισθησιολόγων

«Η απόφαση όμως που ξεχείλισε το ποτήρι» και οδήγησε στην υποβολή παραιτήσεων από τους 5 εντατικολόγους στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, είναι πως «λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, κάποιες μέρες τον μήνα, ο εντατικολόγος βάρδιας θα πρέπει να αφήνει τις ΜΕΘ και τους ασθενείς του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας τους και να συνοδεύει βαριά περιστατικά διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία».

Μια τέτοια διακομιδή μάλιστα πραγματοποιήθηκε προχτές, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, όπου ένα non Covid περιστατικό σε βαριά κατάσταση μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο ΠΑΓΝΗ, παρουσία εντατικολόγου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου εκπέμπει SOS εδώ και καιρό

Τέσσερις διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιέγραψαν τις ελλείψεις στο προσωπικό και τα συνεπακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία του νοσοκομείου, σε ανοιχτή επιστολή τους στους πολίτες του νομού.

«Βρισκόμαστε στο 2ο χρόνο της Πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης λειτουργούμε με το ίδιο προσωπικό. 2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό, που ευπρόσδεκτο είναι και απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Όποιος και να σας πει κάτι άλλο αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τμήματα μας ανοιχτά προσφέροντας τις σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επίσης να υποστηρίξουμε μια νέα κλινική COVID, η οποία όλο και επεκτείνεται και τώρα έχει 36 κρεβάτια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι γνωστοσ ο ρολος των διοικησεων των νοσοκομειων και των ΥΠΕ .Δημιουργουν συνεχως προβληματα στους γιατρους και τους ασθενεις ,προσπαθωντας να καλυπτουν τις σοβαρες αδυναμιες του συστηματος .Να δουμε ,υπαρχουν εισαγγελεις στην Κρητη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή