Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής από το 2025

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής από το 2025

Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας

HR

Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής θα είναι μια πραγματικότητα για την χώρα μας από το 2025. Αυτό ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια ημερίδα του ΠΙΣ για την Τηλεϊατρική και τη Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε οι πολιτικοί δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Πρέπει να οριοθετηθεί ποιο είναι το σωστό και το λάθος ώστε να τηρείται η ιατρική δεοντολογία. Οι γιατροί είστε οι μόνοι πραγματικά αρμόδιοι για να μας υποδείξετε τα όρια και τους τρόπους. Μετά εμείς θα βρούμε τα χρήματα. Δεν είναι μόνο ζήτημα παροχής υπηρεσιών υγείας σε νησιωτικές περιοχές. Είναι και εργαλείο για τον έλεγχο των δαπανών της υγείας εν γένει…».

Ομοίως, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «με το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, παρά τις προκλήσεις, θα έχουμε ένα εθνικό δίκτυο που θα το δείτε σε πλήρη ανάπτυξη τέλος του έτους και σε πλήρη λειτουργία από το 2025».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Τηλεϊατρική και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μία πραγματικότητα. Δημιουργεί ανησυχία και αντιδράσεις από αυτούς που την απορρίπτουν επειδή δεν την γνωρίζουν. Στην Ιατρική θα φέρει σημαντική αλλαγή της πραγματικότητας, μία επανάσταση. Το μηχάνημα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τον άνθρωπο. Η σχέση γιατρού- ασθενούς, που δεν μπορεί να αντικατασταθεί. »

4 σχόλια:

  1. Επιτελους ,τωρα χειρουργεια με τηλειατρικη ,η διαγνωση θα τιθεται διαδικτυακα και η θεραπεια ομοιως .Προτεινω να δοκιμαστει πιλοτικα σε πολιτικους με σοβαρες παθησεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τηλεκαραγκιοζης: οι σοβαδες πεφτουν αλλά θα έχετε τηλειατρικη! Μεταφραση: θα θεραπευεστε self service!Και βέβαια κάποιο γαλαζιοβκαλοπαιδο θα πάρει απευθείας ανάθεση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σβετλανα Ασχετιδη Κουμπουριδη: Ιγκό ντουλεψι τελεμεντιτσιν ωποσ λέοι μινιστρο Άντονι ντωσυ σουβετ από τελεβιζια σε βλάκα Ελινι γκίνια καλό! Ιπα μινιστρο ντεν ξερι καρντιολογκια κε κιρουργκια αλά μοδίστρα Άντονι Μνογκο αιξοιπνω , κε εγκο ντεν ξαιρι ραμποτα μινιστρο ιπαι αλά κανό τω μοινυστρω! Ότι τελω λέω ότι τελω κάνω, έτσι και και συ Σβετλανα ιπε! Μίν ανισικι Εεληνι χαζο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή