Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Μετακινήσεις αναισθησιολόγων στο Αγλαΐα Κυριακού στο και πέντε

Συντάκτης: Virus

Την μετακίνηση ιατρού, διευθυντή αναισθησιολογίας από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και την συμμετοχή τριών γιατρών από το Παίδων Πεντέλης στις εφημερίες του Αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανακοίνωσε ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ την κάλυψη των αναγκών και να μην τεθούν σε αναστολή τα τακτικά χειρουργεία την προσεχή Δευτέρα.

Λίγα 24ωρα πριν οι ιατροί του Αναισθησιολογικού Τμήματος θέσουν σε αναστολή τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω ανεπάρκειας του προσωπικού πάρθηκε η απόφαση μετακίνησης ιατρών από άλλες υγειονομικές μονάδες.

Στο ενημερωτικό σημείωμα του διοικητή, κ. Στάθη αναφορικά με την λειτουργία των τακτικών χειρουργείων και τη λειτουργία του αναισθησιολογικού Τμήματος, επισημαίνει πως το αναισθησιολογικό Τμήμα από τις 11 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες 9 με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και μια με ιατρό κλάδου του ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση. Συνολικά η δύναμη του τμήματος είναι 10 ιατροί με κάλυψη 91%, σύμφωνα με την διοίκηση. Θέμα προέκυψε καθώς η διευθύνουσα του τμήματος αποχωρεί προς συνταξιοδότηση από τις 31 Μαρτίου, αλλά από τις 12 Φεβρουαρίου θα είναι σε άδεια.

Ο διοικητής ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει υποβληθεί αίτημα προκήρυξης τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το αναισθησιολογικό τμήμα προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου λειτουργούν μόνο οι τρεις.

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαινουν οτι ενας αναισθησιολογος θα πρεπει να αμοιβεται αναλογως διοτι η δουλεια που κανει το επιβαλει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή