Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Τι θα αλλάξει με τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Τα αγκάθια

Υπουργείο Υγείας: Τι θα αλλάξει με τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Τα αγκάθια

Έρχεται από το υπουργείο Υγείας η διάταξη για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Μαρία Γλένη HR

Νέες αναταράξεις στο ΕΣΥ αναμένεται να προκαλέσουν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας να δώσει ελευθέρας για ιδιωτικά ιατρεία στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Έτσι όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, θα δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικά ιατρεία ενώ και οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιοποιήσει τη σχετική διάταξη, η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ.

Ωστόσο θα οριστούν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πρωινά δωρεάν ιατρεία αλλά και οι υπηρεσίες υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης παραμένει άγνωστο για το πώς θα ελέγχονται οι γιατροί του ΕΣΥ στην περίπτωση που εντέχνως θα προωθούν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα με το επιχείρημα ότι στα νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη αναμονή.

Ιδιωτικά ιατρεία: Έλεγχοι και αντιδράσεις

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχουν ακόμα αντιρρήσεις από τους ιδιώτες γιατρούς αλλά και από τους συνδικαλιστές νοσοκομειακούς γιατρούς που δεν επιθυμούν να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία ή να εργαστούν σε ιδιωτικές κλινικές γιατροί του δημοσίου συστήματος υγείας, όπως προβλέπει και ο νόμος Γκάγκα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως διαβεβαιώνει ότι θα γίνονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστώνεται εάν οι γιατροί που έχουν ανοίξει ιδιωτικό ιατρείο παραπέμπουν τους ασθενείς του ΕΣΥ στο δικό τους χώρο για περαιτέρω διερεύνηση του προβλήματος υγείας τους ή αν τηρούν τους κανόνες.

Να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ είναι πιθανό να εφαρμοσθούν σταδιακά σε συγκεκριμένα νοσοκομεία ανά υγειονομική περιφέρεια.

4 σχόλια:

  1. Σιγα μην αφησουν οι νοσοκομειακοι να τους παρει αλλος το μαγαζακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω τίποτα σε αυτή τη χώρα !Σε μια νύχτα κλείσαν το ΙΚΑ για να διώξουν τους γιατρούς που τα παίρναν και από την μια μεριά και από την άλλη …και μετά από 10 περίπου χρόνια πάνε να στήσουν ανάλογο μαγαζί με το ΕΣΥ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα αλλάξει ότι τα ελληνοζώα θα πληρώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα γίνονται..... τρομεροί ελέγχοι! Να είστε σίγουροι κυρ Παντελήδες του 41%

    ΑπάντησηΔιαγραφή