Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες η διάταξη για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Τι θα περιλαμβάνει

Ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες η διάταξη για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Τι θα περιλαμβάνει

Προς έκδοση η διάταξη για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ από το υπουργείο Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Δημοσιοποιείται εντός των ημέρων η διάταξη για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ. Η διάταξη σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ) οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται όποτε το επιθυμούν, αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο νοσοκομείο τους.

Ωστόσο θα οριστούν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πρωινά δωρεάν ιατρεία αλλά και οι υπηρεσίες υγείας στο ΕΣΥ.

Άγνωστο βέβαια πώς θα ελέγχονται οι γιατροί του ΕΣΥ εάν εντέχνως θα προωθούν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα με το επιχείρημα ότι στα νοσοκομεία υπάρχει αναμονή.

Η διάταξη την οποία έχει επιμεληθεί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, φέρνει ανατροπή στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του δημοσίου. Και αυτό διότι η νέα διάταξη ανοίγει το δρόμο για απόλυτη απελευθέρωση του συστήματος.

Ενδεικτικό είναι ότι οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν τα απογεύματα εάν δεν εφημερεύουν και δεν έχουν υποχρεώσεις στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, να εργάζονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο, να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές ή να είναι ακόμη και σύμβουλοι σε ιδιωτικές εταιρείας.

Ο ιατρικός κόσμος είναι μοιρασμένος για τη συγκεκριμένη ρύθμιση αφού πολλοί συνδικαλιστές γιατροί είναι απολύτως αντίθετοι, ενώ υπάρχουν και γιατροί που βρίσκουν ελκυστική τη ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους τη στιγμή που οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού είναι καθηλωμένοι εδώ και χρόνια.

2 σχόλια:

  1. ΝΔουλα: μην ανησυχείτε για τα λεφτά! Θα πληρώνουν τα.....ζώα που μας ψήφισαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραμύθια της χαλιμας όλοι οι ιατροί είναι απεναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή