Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Αναβαθμίζονται ενεργειακά το ΠΠΙ, 6 Κέντρα Υγείας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και το Νοσοκομείο Τρικάλων

Iatropedia newsroom

Παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας η σύμβαση για την αναβάθμιση των δομών υγείας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, έξι Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, καθώς και για την ανακαίνιση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως οι παρεμβάσεις «θα συνεισφέρουν στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης» και δρομολογούνται με τη σύμβαση αυτή που υπέγραψαν σήμερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Φώτης Σερέτης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε.».

Τα κτίρια, στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τη δεκαετία του 1980 με αρχές 1990. Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, ήτοι στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.). Οι συμβάσεις είναι διάρκειας 12 μηνών και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 9.785.252,45 εκατομμύρια ευρώ.

Γεωργιάδης: «Θα παραδώσουμε ένα νέο ΕΣΥ»

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχουμε εντάξει μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης και εξελίσσεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστώ γιατί έχει αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο και αποτελεσματικό, είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακατασκευής υποδομών του ΕΣΥ από την ίδρυσή του. Σε λίγους μήνες θα έχουμε παραδώσει ένα καινούριο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις υπηρεσίες του οποίου θα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης επισήμανε, από την πλευρά του, πως «υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών υγείας και στη Δευτεροβάθμια υγεία αλλά και στην Πρωτοβάθμια. Θυμίζω ότι ο στόχος είναι να πετύχουμε την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση 156 κέντρων υγείας και 80 νοσοκομείων. Όπως γνωρίζετε και από το παρελθόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει συνέπεια σε αυτά τα οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει και να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα παραδώσουμε θα είναι ένα άλλο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επίπεδο υποδομών. Είμαι σίγουρος ότι και οι κατασκευαστές αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες των ΥΠΕ θα κάνουν τα μέγιστα ούτως ώστε να προλάβουμε τους χρόνους και σε αυτό είμαστε συνοδοιπόροι και συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους».

Φωτογραφία EUROKINISSI

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους ένα.....τεράστια πρόβλημα της Υγείας στην χώρα μας .....λύθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή