Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Με κατάρρευση κινδυνεύουν το 2012 βασικές υποδομές του κοινωνικού κράτους

«Η χώρα είναι στα όρια» σε ό,τι αφορά το κοινωνικό κράτος προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι το 2012 «δεν υπάρχουν περιθώρια να βρούμε χρήματα από συμμαζέματα και εξορθολογισμό και θα απειληθούν ευθέως οι υποδομές του κοινωνικού κράτους».
«Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι στα όρια. Εάν δεν αξιοποιήσει όλους τους μήνες του 2012, ούτως ώστε να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια της ανάπτυξης, εάν δεν αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία και δεν υπάρξει περίσσευμα από αυτή την αναπτυξιακή εξέλιξη, δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία, για τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος παρέχει, ενώ από το τέλος του 2012 απειλούνται και οι βασικές υποδομές του ελληνικού κοινωνικού κράτους» είπε ο υπουργός.
Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «το πρόγραμμα εξυγίανσης για το 2011 κλείνει καλά» και ανέφερε ότι το 2013 δεν είναι πολύ μακριά. Επίσης μίλησε για την ανάγκη τα κόμματα, ειδικά όσα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, να δώσουν από τώρα έμφαση στους τομέα της Υγείας, ο οποίος, ανέφερε, «δεν αποτελεί ένα απλό δημοσιονομικό μέγεθος».
Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί ως τώρα, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη διαδικασία, ανέφερε ότι στον τομέα της Υγείας «την έχουμε φέρει σε ένα βαθμό εις πέρας» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Ρέππας το παλεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου